Slatka fantazija: Rolat sa džemom

by | februar 18, 2016
Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:
– 2 jajeta
– 1 vanil-šećer
– 1 šolja kristal šećera
– 1 šolja jogurta
– 1,5 šolja brašna
– 1 prašak za pecivo
– džem sa ukusom po želji

Priprema:
1. Uključite rernu na maksimalnu temperaturu da se zagreje.
2. Penasto umutite jaja sa kristal i vanil-šećerom (postepeno ih sipajte), nakon toga dodajte jogurt i brašno, pomešano sa praškom za pecivo.
3. Pleh obložite papirom za pečenje, sipajte masu i pecite je 10 minuta.
4. Čim izvadite koru iz rerne, uvijte je u mokru krpu (zajedno s papirom za pečenje), i urolajte. Nakon 10 minuta skinite papir, pa koru ponovo uvijte.
5. Nakon 5 minuta filujte koru džemom po želji, ponovo uvijte i ostavite da se pre služenja ohladi, pa je tek onda isecite. Po želji pospite šećerom u prahu.

Tagovi: