Šnicle s belim lukom

by | novembar 24, 2012

Za 4 osobe

POTREBNO JE:

  • 700 g svinjskog mesa od buta
  • 200 g prezli
  • 4 jajeta1 manja glavica belog luka
  • 1 veza peršuna
  • 2 dl belog vina
  • 4 dl ulja
  • juneća supa po potrebi
  • 200 g brašna
  • mešavina začina

PRIPREMA:

1. Svinjsko meso iseći na šnicle, istanjiti ih tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Zatim ih uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i na kraju u prezle.
3. Panirane šnicle pržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene.
4. Beli luk i peršun što sitnije iseckati.
5. Dublju šerpu nauljiti i u nju poslagati pohovane šnicle. Posuti belim lukom, peršunom i začinima po ukusu. Zatim sipati belo vino i juneću supe po potrebi da ogrezne.
6. Kuvati na umerenoj temperaturi da šnicle potpuno omekšaju, a tečnost napola uvri.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: