Šnicle u sosu od senfa

by | februar 19, 2013

Sastojci:

  • 2 manja svinjska filea
  • 1 kašika senfa
  • 2 dl neutralne pavlake
  • 1 kašika vuster sosa
  • 1 kašika gustina
  • 5 dl goveđe supe
  • 1 kašika susama
  • 1 veći brokoli
  • mešavina začina, ulje

Priprema:
1. Svinjske filee iseći na parčad širine 4 cm. Postaviti ih uspravno i preko najlon kese istanjiti tučkom za meso. Potom ih začiniti po ukusu i oblikovati u medaljone.
2. Medaljone premazati senfom.
3. Na malo ulja propržiti medaljone sa obe strane da porumene, a zatim ih izvaditi i ostaviti na toplom.
4. U masnoću od mesa dodati neutralnu pavlaku, susam, goveđu supu, vuster sos i začine po ukusu. Dobro izmešati žicom za mućenje i ostaviti da proključa. Potom vratiti medaljone i nastaviti sa dinstanjem na umerenoj temperaturi 15 min.
5. Pred kraj dodati mešavinu gustina i malo vode pa nastaviti sa kuvanjem dok se ne dobije željena gustina.
6. Brokoli iskidati na cvetove i obariti u slanoj vodi, a potom poslužiti kao prilog uz glavno jelo.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: