Som sa šampinjonima

by | jul 30, 2013

glavno jelo

Sastojci:

  • 1 kg fileta soma
  • 250 g šampinjona
  • 2 paprike babure
  • 2 paradajza
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 dl belog vina
  • 50 g maslina sa paprikama
  • 100 g brašna
  • 1/2 veze peršuna

Priprema:

1. Luk iseći na rebarca, papriku na trake, paradajz na tanje kriške, a peršun sitno iseckati.
2. Filete soma začiniti po ukusu, pa ih uvaljati u brašno i propržiti na vrelom ulju sa obe strane. Pržene filete izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. Na malo ulja propržiti luk i papriku kako bi omekšali, a zatim dodati paradajz, masline i šampinjone te dinstati uz povremeno dolivanje belog vina.
4. U dinstano povrće dodati pržene filete soma i dinstati još 10 minuta na umerenoj temperaturi.
5. Pred kraj dinstanja dodati peršun i začiniti po ukusu.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: