Som sa šampinjonima
Sastojci:
- 1 kg fileta soma
- 250 g šampinjona
- 2 paprike babure
- 2 paradajza
- 2 glavice crnog luka
- 2 dl belog vina
- 50 g maslina sa paprikama
- 100 g brašna
- 1/2 veze peršuna
Priprema:
1. Luk iseći na rebarca, papriku na trake, paradajz na tanje kriške, a peršun sitno iseckati.
2. Filete soma začiniti po ukusu, pa ih uvaljati u brašno i propržiti na vrelom ulju sa obe strane. Pržene filete izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. Na malo ulja propržiti luk i papriku kako bi omekšali, a zatim dodati paradajz, masline i šampinjone te dinstati uz povremeno dolivanje belog vina.
4. U dinstano povrće dodati pržene filete soma i dinstati još 10 minuta na umerenoj temperaturi.
5. Pred kraj dinstanja dodati peršun i začiniti po ukusu.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama