Som u slanini

by | april 24, 2013

Priprema:

  • 4 fileta soma
  • 150 g tankih listova slanine
  • 30 g suvog grožđa
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 dl neutralne pavlake
  • 0,5 dl vermuta
  • 40 g putera
  • 1 veza vlašca
  • 150 g kukuruznog griza
  • 1 limun
  • ulje
  • mešavina začina

Priprema:

1. Filete soma uzdužno preseći napola tako da se od jednog fileta dobiju dve trake.

2. Potom trake od ribe poprskati sokom od limuna, začiniti po ukusu i uvaljati u kukuruzni griz.

3. Oko jedne panirane trake uplesti dva lista slanine (prema uputstvu sa slike).

4. Ovako pripremljenu ribu ispržiti na vrelom ulju, a zatim je izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.

5. Posebno na puteru propržiti sitno seckani crni luk, dodati neutralnu pavlaku, vermut i suvo grožđe te kratko prokuvati.

6. Pred kraj kuvanja dodati sitno seckani vlašac, začiniti i promešati.

7. Prženu ribu preliti pripremljenim umakom.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: