Sos od šargarepe by 24Kitchen

by | april 3, 2013

Sastojci:

  • 5 šargarepa
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 čena belog Iuka
  • 50 ml limunovog soka
  • 2 kašičice kima
  • 1/2 šolje kravljeg sira
  • 2 struka nane
  • 2 kašike tečnog meda
  • so i biber

Način pripreme:

1. Ako koristite sveže šargarepe, same ih dobro operite. Ake nisu sveže onda ih oljuštite i operite. Isecite ih na pola, po dužini, i stavite ih u šerpicu sa posoljenom vodom. Kuvajte ih 10 minuta.
2. Oljuštite ih i iseckajte sitno beli luk. Nakon toga ga izgnječite. Propržite beli luk u tiganju sa maslinovim uljem. Dodajte kim.
3. Stavite skuvane i oceđene šargarepe u blender. Dodajte preprženi beli luk sa kimom. Dodajte sir, sok od limuna, nekoliko listića nane i med. Sameljite, posolite i pobiberite.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: