Top 3 Instagram trenda kada je zdrava ishrana u pitanju

by | oktobar 20, 2019

Društvene mreže postale su dnevna doza inspiracije i uzele su uticaj u mnogim sferama našeg života, pa pored mode i beauty saveta, na društvenim mrežama u poslednje vreme možemo pronaći i mnogobrojne trendove u ishrani, koji se odnose na zdrav život i clean ishranu.

Danas smo za vas izdvojili 3 najpopularnija instagram trenda, kada je ishrana u pitanju:

1. Sveže ceđeni sok od celera

Članak se nastavlja posle reklama

Pobornici zdravog života, odlučili su da sok od ceđenog celera, postane njihov prvi napitak i njime su zamenili šoljicu kafe, ili čaja, a svoja iskustva, mnogi su sa nama podlelili na instagramu. Ovaj sok izvanredan je odabir za unutrašnje hidriranje celog organizma. Pozitivno utiče na sjaj kože, ali i na celokupno stanje našeg organizma. Važno je da znate da ovaj sok nije adekvatna zamena za doručak, već samo prvi napitak, koji će ujutru pročistiti, hidrirati, ali i pokrenuti naš organizam.

@positivelyposie

2. Plavi doručak

Članak se nastavlja posle reklama

Još jedan instagram trend u svetu zdrave ishrane je plavi doručak, kome je glavni dodatak blue majik ekstrat spiruline. Ovo je uglavnom dodatni sastojak chia pudinzima i omiljenim smutijima, koji sa svojom divnom nijansom plave predstavljaju pravu atrakciju na društvenim mrežama. Blue majik sadrži dozu gvožđa i vitamina preko potrebnih organizmu, pa je odličan dodatak ishrani. Iako je intenzivne boje, ne menja ukus hrani, pa ne postoji tačna preporuka za količinu, koju stavljate u svoj obrok.

@berryfit

Članak se nastavlja posle reklama

3. Mindful eating

Oni koji su probali, kažu da je mindful eating najbolji režim ishrane, koji će vas dovesti do sjajnih rezultata, a potrebno je samo da osluškujete vaš organizam, da jedete kada ste gladni i prestanete, kada ste siti. Jedete polako, uživate u hrani i dopuštate nervnim impulsima, da mozgu pošalju informaciju da ste siti, čime sprečavate mehaničko prejedanje, koje je jedan od glavnih krivaca za problem sa viškom kilograma.

Članak se nastavlja posle reklama

Foto: @thesourcebulkfood

 

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi:

top