Topli sendviči s jajima

by | mart 3, 2013

Sastojci:

  • 16 parčadi tost hleba
  • 11 jaja
  • 8 listova praške šunke
  • 250 g kačkavalja
  • 2 dl mleka
  • mešavina začina

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi umutiti 3 jajeta, mleko i začine po ukusu.
2. Uzeti okruglu modlu za pogačice i pomoću nje na 8 parčadi tost hleba izdubiti rupu po sredini.
3. Kačkavalj izrendati na krupno rende.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje. Cele parčadi tost hleba natopiti mešavinom mleka i jaja pa poslagati u pleh. Preko svakog parčeta staviti list praške šunke i malo kačkavalja. Zatim izdubljenu parčad tosta natopiti smesom od jaja i staviti preko kačkavalja tako da se dobije sendvič.
5. U udubljenje na svakom tostu razbiti po jedno jaje (odabrati manja jaja).
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok se jaja ne ispeku.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: