Vikend poslastica: Rolat sa višnjama

by | septembar 27, 2015
Foto: Dobra hrana

Foto: Dobra hrana

Sastojci:
Za koru:

6 jaja
150 g šećera
75 g brašna
75 g gustina

Za fil:
3 dl mleka
3 žumanceta
90 g šećera
10 g želatina u granulama
3 dl slatke pavlake
200 g višanja

Za dekoraciju:
100 g čokolade
50 g margarina

Priprema:
Kora:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i sa 50 g šećera umutiti u čvrst šam.
2. Posebno umutiti žumanca sa preostalim šećerom.
3. Sjediniti smesu od žumanaca sa šamom od belanaca pa polako promešati. Dodati brašno i gustin te promešati varjačom.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i u njega sipati pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Ceo recept pročitajte OVDE.

Sve naše fenomenalne vikend poslastice pronađite OVDE.

Tagovi: