Zaboravićete na nutelu, džem i orahe: Čokoladno krem LUDILO za palačinke

by | avgust 8, 2016

Palačinke svakako jesu omiljena poslastica svim sladokuscima. Međutim, ono što ih razlikuje je šta stavljaju u najukusnije testo na svetu.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Nutela, džem, orasi, šećer samo su neki od ponuđenih opcija i kombinacija kojih se latimo kada pred sobom imamo palačinke. Onda besumučno mažemo dok ne puknemo, ali im se stalno vraćamo.

Članak se nastavlja posle reklama

Novi recept koji će pokoriti sve navedene dodatke za palačinke potpuno će vas kupiti. Savršeni krem od lešnika kao stvoren je za ovu poslasticu i vaše receptore za slatko. Garantujemo da će vam vaš organizam biti prezahvalan baš kao i ukućani.

Pročitajte i… Ako OVO od lubenice napravite svojim ukućanima, “poludeće” od sreće

Članak se nastavlja posle reklama

Koji sastojci su potrebni za ovaj čarobni krem, proverite na narednoj stranici…

Članak se nastavlja posle reklama
Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Potrebno je:

Članak se nastavlja posle reklama

200 grama lešnika
150 grama čokolade s visokim procentom kakaa
150 ml kokosovog mleka
2 kašike meda
prstohvat soli

Pročitajte i… Internet je poludeo za ovim sočnim mafinima sa kobasicom. I vi ćete ih obožavati!

Članak se nastavlja posle reklama

Način pripreme je veoma važan, pa vam ga, stoga, donosimo na sledećoj stranici…

Članak se nastavlja posle reklama
Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Priprema:

Najpre zagrejte rernu na 135 stepeni. Rasporedite lešnike na papir za pečenje i stavite ih da se peku oko 15 minuta. 

Članak se nastavlja posle reklama

Kada se lešnici malo ohlade, stavite ih u krpu i trljajte ne bi li se ljuske odvojile od ploda. Nakon toga, stavite ih u blender i napravite od njih prah.

Zatim, na niskoj temperaturi rastopite čokoladu u mleku i dodajte med i so. Kada tečnost postane retka, ostavite je u frižideru da se ohladi.

Ohlađenu smesu od čokolade pomešajte sa lešnikom, pa je dodajte poslastici po želji – palačinkama, sladoledima…

Članak se nastavlja posle reklama

Prijatno!

Tagovi: