5 načina da sa kože uklonite ostatke boje za kosu

by | 25 aprila, 2014

Farbanje kose kod kuće sve je češća rutina brojnih žena. No, uprkos lakoći nanošenja i popratnim sadržajima koji skraćuju vreme procesa bojenja, problem predstavljaju tragovi farbe koji ostaju na koži lica, vrata i ruku. U njihovom uklanjanju pomažu mali trikovi iz kućne radinosti posle kojih na koži ne ostaju ni crvenilo niti iritacije

farbanje

1. Pre farbanja na kožu uz ivicu kose nanesite dečje ulje za telo ili maslinovo ulje. Oni će smanjiti zadržavanje boje na koži i ostavljanje mrlja. Nakon bojenja, malo vate umočite u jabukovo sirće i odstranite uljem omekšale mrlje.

2. Pomalo neobičan, ali vrlo delotvoran način uklanjanja mrlja je da nanesete malo boje na zahvaćena područja, utrljate i odstranite peškirom umočenim u toplu vodu. Naime, osušenu boju na vašoj koži sveža će rastopiti i olakšati njeno uklanjanje.

3. Pomešajte kašiku sode bikarbone i nekoliko kapi svežeg limunovog soka. Pomoću čiste gaze smesu nanesite na mrlje, te nežno trljajte i isperite mlakom vodom. Soda deluje kao abrazivno sredstvo čiju jačinu će limun dodatno pojačati.

4. Trećinu kašike vazelina pomešajte s malo palente i utrljajte na kožu, a nakon nekoiko minuta pomoću vate umočene u jabukovo sirće odstranite smesu.

5. Ukoliko ste bojom za kosu uprljali ruke nanesite na njih smesu tečnog deterdženta pomešanog s pola kašike sode bikarbone. Utrljajte na suvu kožu par minuta i isperite pod mlazom mlake vode.

Izvor: zadovoljna.hr

Tagovi: