7 najmodernijih boja kose za brinete i kako da ih postignete

by | april 21, 2023
najmodernije boje kose za brinete

Želite promenu, ali biste ipak da ostanete verni svojoj smeđoj kosi? Rešenje je nijansiranje, a ovo je 7 najmodernijih boja kose za brinete

Postizanje svetlo smeđe nijanse kose nije tako lako kao što se čini. Postoji stereotipno mišljenje da je ovo najprirodnija boja, ali to je „prirodnost“ koju mnoge žene postižu veoma dugo i to uz jako dobrog frizera.

7 najmodernijih boja kose za brinete

Tamno plava nijansa

Tamnoplavu boju najbolje je nijansirati polutrajnom bojom i to po principu ton-na-ton ili za nijansu tamnijom bojom. Postoje proizvodi za nijansiranje koji se potpuno isperaju iz kose i ne uništavaju vašu prirodnu boju. Ovo vam omogućava da menjate nijansu svakog meseca. Najbolje od svega, ove svetlo smeđe nijanse izgledaju odlično na dugoj i srednjoj kosi.

Članak se nastavlja posle reklama

Tamni pramenovi

Da ne biste bili razočarani nijansom kose, nemojte potamnjivati kosu za više od dve nijanse. I vodite računa o boji očiju: odličan je kontrast ako imate plave oči i svetlu kožu. Ipak, tamne nijanse bi trebalo da izbegavaju žene koje imaju prve znake starenja, jake podočnjake ili hladan podton kože.

Članak se nastavlja posle reklama

Pepeljasto plava nijansa

Hladna pepeljasto plava boja kose takođe se može koristiti za nijansiranje ako ste brineta. Odlično je rešenje ako imate i sede – pomaže da se one integrišu u vašu prirodnu boju.

Članak se nastavlja posle reklama

Pešnično plava

Svetlo smeđa kosa se najbolje nijansira balajaž tehnikom. Sa njim možete postići efekat izgorele kose, zlatnih ili slamnatih preliva. Pšenično plava u ovoj tehnici izgleda odlično na brinetama. Srednje plava nijansa se menja sa svetlošću – na toplim zracima lokne su odlivene mekim zlatom, a veštačko osvetljenje otkriva hladne tonove pšenične plavuše.

Članak se nastavlja posle reklama

Karamel preliv

Karamel preliv prethodno izbeljenih pramenova je odlično rešenje za brinete. Ta boja kose lepo blista na suncu, izgleda prirodno. Može da se radi i balajaž tehnikom.Ova nijansa se dobro slaže sa bilo kojim  tonom kože.

Članak se nastavlja posle reklama

Medene nijanse

Medene uvek bolje izgledaju na blajhanoj kosi, što nas vraća na balaiage tehniku ili klasično izvlačenje pramenova, nakon čega se kosa tonira u nude ili karamel. Ove sezone mnoge devojke žele da izgledaju svetlije, a ova tehnika je najbolji izbor za harmoničan izgled.

Hladna svetlosmeđa

Hladna svetlo smeđa boja kose je dobro rešenje ako ne želite da oštetite kosu. Ova nijansa super stoji ženama sa sivim, plavim i svetlosmeđim očima.

Članak se nastavlja posle reklama

Kiukson/GettyImagesPlus