Boja kose koja idealno prekriva sede: Odlično stoji ženama starijim od 40

by | jul 18, 2023
boja koja idealno prekriva sede

Da li znate koja to boja kose idealno prekriva sede? Probajte je odmah, odlično stoji ženama starijim od 40

Ponekad nam se to čini kao nemoguća misija. Svima nam je želja da nađemo boju koja prekriva sede, ne ispira se lako i čini da izgledamo prirodno. Hair stilisti da to i jeste moguće i to ako izaberemo ovu boju kose.

Trend sede kose je primetan. Čak i mlade žene posežu za sedim pramenovima kao svojim modnim izrazom. Ipak, činjenica je da seda kosa ipak nije za svakoga. Znate i sami: neke žene sa sedima izgledaju senzacionalno, stilizovao i moderno, a druge kao tetkasta verzija sebe same. Tu, jednostavno, nema pomoći. Srećom, postoje opcije boja koje idealno prekrivaju sede, a da pritom izgledaju moderno i skupo.

Da li je za prekrivanje sedih bolje farbanje ili izvlačenje pramenova?

Naravno, optimalna tehnika za farbanje sive kose na kraju zavisi od izgleda koji želite da postignete. Možete se odlučiti za farbanje ako želite da u potpunosti maskirate svaku sedu dlaku na glavi. Međutim, izvlačenje pramenova je pametniji izbor ako je vaš cilj mešanje nijansi, tako da se sede uklope u izgled.

Da li je boja kose najznačajnija za prekrivanje sedih?

Imajte na umu da nije važna samo odabrana nijansa. Formule dostupne samo profesionalcima bolje od prekrivaju sede nego komercijane farbe iz najbliže drogerije. Specijalisti preporučuju polutrajnu ili trajnu boju za sedu kosu. A stilista će vam tačno reći kako da svoju sedu kosu učinite što mekšom i življom.

Koliko često treba da farbate kosu da biste prikrili sede?

Redovno održavanje i farbanje je od suštinske važnosti ako ne želite da se vaše sede vide. Ukoliko vam nekoliko srebrnih dlačica ne smeta, onda možete na farbanje malo ređe. Koliko često ćete morati da ponavljate postupak zavisi od razlike između vaše prirodne nijanse i salonske boje, kao i od tehnike koju frizer koristi.

Boja koja idealno prekriva sede

Koje nijanse najbolje pokrivaju sede? Verovatno ste primetili da je seda kosa grublja od pramenova koji proizvode pigment. To je zato što kada folikuli prestanu da proizvode boju, oni takođe prestaju da proizvode sebum, koji kosu održava mekom i hidratizovanom. Ovo rezultira krutom teksturom nalik na žicu koja može otežati prodiranje farbe za kosu. Profesionalni kolorista zna najbolji način za farbanje grubih pramenova, dajući sedim kosima potrebnu pokrivenost za postizanje najboljih rezultata.

Stručnjaci preporučuju da ne preterujete sa kontrastom. Neutralne nijanse poput meke plave, svetlo, svetlo braon, svetlo bakrene i karamel plave najlakše se stapaju sa sedom kosom i održavaju tokom vremena. Pored toga, ove boje neće preopteretiti lice bojom, pa time neće ni istaći sve one nesavršenosti koje nam donose godine.

Najčešća greška koju prave žene posle četrdesete jeste suviše tamna boja ksoe. Važno je zapamtiti da kako naša kosa gubi pigment, tako i naša koža. Mekša boja od one koju smo imali pre nego što smo postali sedi je verovatno najbolja boja za idealno prekrivanje sedih.

Boja koja idealno prekriva sede: Najbolje opcije za žene starije do 40

Hair stilisti vam predlažu da probate sledeće opcije:

karamel plava

platinasto plava

pšenično plavuša

srebro

balajaž tehnika sa plavim nijansama

siva lavanda

tamno pepeljasto siva

pepeljasto braon

boja kafe

čokoladni mousse

laki bakar

Idealno je da birate nijansu koja je malo mekša od vaše dosadašnje prirodne boje. Vodite računa da za postizanje svetlije bele treba neko vreme i da su one zahtevnije za održavanje.

simonapilola/istock/gettyimagesplus