Ledeno platinasta kosa je ono što priželjkujemo u sezoni jesen/zima

by | septembar 15, 2022
ledeno platinasta kosa

Ledeno plava ili platinasta plavuša? Više ne morate birati, novi trend je ledeno platinasta kosa!

Modna tradicija nalaže da – kako se menja vreme od toplijeg ka hladnijem, tako se menja i trend u bojenju kose. Sa jeseni i zime radije se biraju tamnije i hladnije nijanse – spram raspoloženja, ali i tena kože koji gubi osunčano bronzanu boju i topli ton. Ova jesen podređena je ledeno platinastim plavušama.

 

Kako postići ledeno platinastu kosu?

 

Tradicionalne platinaste plavuše, iako su izrazito svetle i dalje u svojoj kosi zadržavaju neke tople tonove. Kod ledeno platinaste kose svaki topli podton je isključen i kosa postiže svetlinu nivoa 10.

Da bi se ovo postiglo, neophodno je najpre izvući svaki pigment iz kose, što podrazumeva upotrebu izbeljivača. Iako izgleda fenomenalno, nevolja sa ledeno platinastom kosom je u tome što ju je prilično teško održavati.

 

Kako održavati ledeno platinastu kosu?

Da bi vam boja duže trajala i zadržala taj divni hladni podton, obavezno je da koristite sredstva za održavanje boje. Ljubičasti šampon je, naravno, obavezan, ali bi ga trebalo pojačati nekim tretmanom za plavu kosu.

 

Kome stoji ledeno platinasta kosa?

 

Preporuka stilista je da ove ledene tonove biraju žene koje i inače imaju svetliju boju kose, kao i izrazito svetlu kožu. Koža bi trebalo da bude hladnog podtona, odnosno, ona bi trebalo da ima rozikastu primesu.

Ipak, ove godine primetno je da se za ledeno plavu boju opredeljuju čak i žene izrazito tamne boje kože i kose stvarajući tako zanimljiv kontras. Ipak, ako se usudite da pokušate da ostvarite ovako  upečatljiv izgled, budite spremni na to da je u pitanju lutrija sa neizvesnim rezultatom.

 

Ledeno platinasta kosa: celebrity inspiracija

 

Kim Kardashian

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Kim Kardashian (@kimkardashian)

 

Sydney Sweeney

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Sydney Sweeney (@sydney_sweeney)

 

Anya Taylor Joy

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Anya Taylor-Joy (@anyataylorjoy)

 

Ashley Benson

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Ashley Benson (@ashleybenson)

Joe Scarnici,