Za zaklete brinete: Puter smeđa kosa je No1 trend na TikToku

by | mart 16, 2024
puter smeđa boja

Čak i zaklete brinete ponekad požele da svoju prirodnu boju učine malo… pa, zanimljivijom. Puter smeđa boja idealno je rešenje ako ne želite da menjate ton, ali ipak želite promenu koja se vidi

Ovu boju možete postići samo u proverenom salonu jer ovde se susreću balajaž i bejbilajts pramenovi. Duboki braon tonovi prepliću se sa svetlijim, gotovo plavim u površinskim slojevima kose za utisak razigranosti. Puter smeđa donosi toplotu, sjaj i mekoću kosi brinete, a pritom joj daje i dubinu što uvek pojačava utisak volumena. Zainteresovane?

 

Za koga je dobra puter smeđa?

 

Ona je idealna za sve brinete koje ne žele opsežne promene na kosi i koje strahuju da bi česti hemijski tretmani mogli da im oštete pramenove. Ovde se dodaju nijanse plave boje, ali se ne radi preveliko posvetljavanje, tako da pramenovi i dalje zadržavaju toplinu koju plavuše, generalno, izgube.

@hairby_chrissy The PERFECT FALL brunette inspo 🍃🍁 with @habithairx clipin extensions in Brownie Batter 🤩 #brunette #fallinspo #hairby_chrissy #habitsalon ♬ оригинальный звук – rinaskrgn

 

Kako postići puter smeđu boju?

 

Puter smeđa se dobije posvetljavanjem pramenova u bojama koje se na frizerskom paleti označavaju sedmicama i osmicama i to balajaž tehnikom. Koren, tvrde stilisti i dalje treba da ostane čokoladno taman – u frizerskoj skali na nivou pet ili šest. Pritom, neophodan je i preliv u pogodnoj zlatno smeđkastoj nijansi.

Ukoliko u ovaj boji požele da uživaju plavuše, onda bi trebalo najpre da puste da im izdraste taman koren, a potom da dozvole tamnije nijansiranje i stavljanje preliva u adekvatnoj boji.

 

Kako održavati puter smeđu boju?

 

Ovde važi režim nege kao i za svu farbanu kosu. Šamponiranje svedite na dva puta nedeljno i koristite regeneratore i maske za farbanu kosu. Stilisti preporučuju šampone bez sulfata.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели CECILE_COLORISTE_PARIS (@cecile_coloriste_paris)

 

PaopleImages/GettyImagesPlus