Kako postići sjaj na farbanoj plavoj kosi: Slojevita frizura Margot Robbie je rešenje

by | 21 novembra, 2023
slojevita frizura Margot Robbie

Slojevita frizura Margot Robbie, ošišana posebnom tehnikom C cut je idealan izbor za sve farbane plavuše koje žele da postignu efekat sjaja

Nije tajna da je Margot Robbie odlična inspiracija za plavuše. Barbiecore je obeležio godinu, a njegova prava predstavnica je upravo glumica koja je odigrala glavnu rolu u čuvenom filmu. od boje kose, preko frizure, teksture… sve promene kose Margot Robbie bile su pomno praćene.

Sada je Margot zadala novi zadatak frizerima širom sveta. Ona se na događaju Variety magazina Power Of Women pojavila na crvenom tepihu sa kosom koja je neverovatno upadljivo sijala. Sjajna kosa je ionako imperativ sezone, a Margot je ovaj zadatak postavila na novi nivo. Jer, zna se, jedna od najtežih stvari je plavoj, farbanoj kosi dati moćan sjaj.

Zašto je slojevita frizura Margot Robbie tako sjajna?

Kosa Margot Robbie je toliko sjajna da bukvalno izgleda kao staklo i savršeno je glatka! Ali, kako je to moguće za jednu plavušu?

Margot Robbie, sjajna plava kosa

Za to nije zaslužna samo savršena nega i keratinski tretmani, već i  tehnika šišanja koju je primenio Margotin frizer. Prednji deo glumičine kose je skraćen tako da leži na grudima i podeljen je na paperjaste slojeve. Nakon toga, uvijen je ka unutra. Ovaj način šišanja se zove cruve cut ili C cut, a do sada su ga nosile i Jennifer Aniston i Jennifer Lopez  žene čijoj se kosi takođe divimo.

Šta C cut?

To je tehnika šišanja koja je viralna na TikToku. Podrazumeva slojevito formiranje duge kose, tako da pramenovi koji uokviravaju lice budu kraći i uvijeni prema bradi. Na taj način, završna linija kose kao da formira slovo C. Sve to pomalo podseća na frizuru koju je Jen Aniston nosila u vreme Prijatelja.

C Cut je frizura, tvrde stilisti koja ne samo da pojačava efekat sjaja, kada je urađena sa paperjastim slojevima kao u slučaju Margot Robbie, ona i dodaje volumen kosi i  čini je razigranom.

Kayla Oaddams/GettyImages