Najveće greške u pranju kose koje svi pravimo, a da to ni ne znamo!

by | novembar 30, 2022
Greške u pranju kose

Velike su šanse da pravite uobičajene greške u pranju kose. U nastavku vam otkrivamo kako pravilno negovati vlasi. 

Ako redovno pravite iste greške prilikom pranja kose, nema smisla tražiti pravi šampon ili balzam. Dobar proizvod za kosu neće popraviti vlasi, ako ga ne koristite pravilno. Zbog toga je toliko važno da proverite da li radite sve kako treba kada čistite kosu od nečistoća.

Greške u pranju kose

Stručnjaci veruju da mnogi ljudi pokvare svoje kozmetičke proizvode tako što propuste jednu važnu tačku dok peru kosu. Važno je da lagano osušite kosu peškirom pre upotrebe regeneratora. Ne postoji ništa gore od toga da poprskate visokokvalitetni regenerator, a zatim ga nanesete na vlažnu kosu odmah nakon pranja. Kvalitetnije i gušće balzame na tržištu treba nanositi na kosu osušenu peškirom. Duga kosa može da zadrži ogromnu količinu vode, koja utiče na to da se regenerator razblaži, ostavljajući vam vodeni talog.

Članak se nastavlja posle reklama

Kako maksimizirati prednosti regeneratora? Potrebno je samo nekoliko minuta da osušite kosu. Ovo će uštedeti novac na proizvodima za uvijanje i učiniti teksturu zaista glatkom i negovanom. Kosa treba da bude malo vlažna. A balzam je pogodan za njihovu teksturu. Sa peškirom treba da radite delikatno: treba ga nežno pritisnuti na kosu, istiskujući vlagu iz njih, a da ne povredite kovrče haotičnim pokretima u različitim pravcima.

Kosu operite dva puta tokom šamponiranja kako biste temeljno očistili vlasište. Vredno je obraditi uglavnom koren kose, a ne vrhove, jer u suprotnom postoji šansa da se vlasi isuše.

Za optimalno zdravlje i sjaj, ostavite regenerator na dva minuta pre nego što ga isperite. Ne preterujte sa količinom sredstava – malo je verovatno da će to uticati na rezultat, ali će povećati troškove. U ovom slučaju, izuzetno je važno nanositi balzam samo na vrhove kose. Inače, može ostaviti kosu ravnom, teškom i masnom. Nanesite balzam samo na dužinu i vrhove vaše kose za najbolje rezultate i dugotrajan glamur.

Članak se nastavlja posle reklama

Pranje kose vrelom vodom: Da li ovaj ritual šteti našim vlasima?

Lepota i zdravljevadimguzhva/iStock/Getty Images Plus via Getty Images