Kako frizurom sakriti mane, a naglasiti prednosti lica?

by | 17 jula, 2023
Kako frizurom sakriti mane na licu

Da li je moguće vizuelno “smršati” ili skrenuti pažnju sa problematične kože kosom? Evo kako frizurom sakriti mane na licu. 

Zadatak hair stručnjaka jeste da odabere jedinstvenu opciju za individualne karakteristike izgleda kako bi naglasio njegov polet. Bićete iznenađeni, ali mnogo više zavisi od prave frizure nego što se čini! Otkrivamo vam kako odabrati oblik i boju kose kako bismo ispravili nesavršenosti na licu.

Kako frizurom sakriti mane na licu?

Korak 1: Izaberite boju

Pravilnim farbanjem možete učiniti ten svežijim i zdravijim, dati licu odmoran izgled, pa čak i blagi efekat liftinga. Ali neprikladan monoton ton samo će stvoriti težak osećaj.

Da biste izabrali boju, obratite pažnju na podton kože: može biti hladan, topao, ružičast, žuta ili čak siv. U jednom slučaju, svetle nijanse će biti povoljnije, a u drugom tamne.

Kako sakriti neravnu kožu

Topla i neutralna plava nijansa kose će pomoći da se izgladi utisak nesavršenosti kože, dok će hladna plavuša samo naglasiti podočnjake i bore, a koža će izgledati tmurnije i sivlje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by British Vogue (@britishvogue)


Prirodna boja kose Miley Cyrus je tamnija, ali ova boja joj pomaže da zablista na bini. Bojenje se vrši u dva sloja: tamno – donji i svetlo – gornji. Na ovaj način pevačica uspeva da održi dašak drskosti u elegantnoj plavuši.

Kako ublažiti ružičaste podtonove

Odlučite se za tople podtonove, jer hladni tonovi nasuprot tome čine da koža izgleda „zacrvenjena“. Tamne, karamel i smeđe nijanse braon optički čine kožu čišćom i svetlijom.

 

Kako frizurom sakriti mane na licu-  žuti podton

Udaljite se od crvenih tonova da biste izbegli neprirodnu žutu boju kože. Svetle boje će izgledati prirodno na devojkama od 14 do 30 godina. Pogodne su za one dame koje su sklone eksperimentisanju i traženju svog imidža. Međutim, trebalo bi da budete pažljivi pri izboru svetle boje u starijoj dobi. Punk stil može dodati godine.

Korak 2: Odaberite oblik

Frizura se bira prema ovbliku lica, dužini vrata, širini ramena i visini. Ako želite da naglasite crte lica i vizuelno ga učinite više izvajanim, onda pokrivanje obraza kosom nije uvek najbolja opcija. A kosa ispod linije ramena može vizuelno da “spljošti” lice, te da ga učini teškim.

Efekat podizanja može se postići kroz takve frizure kao što su:

bob caret;
piksi sa dugim šiškama;
piksi sa pramenovima blizu lica.


Hailey Bieber dokazuje da duga kosa više nije obavezna za one koje žele da izgledaju ženstveno. Linije u takvim oblicima su dijagonalno usmerene nagore, otvarajući  jagodice i vrat. Stoga se stvara efekat tankog, izduženog vrata, obimnog potiljka – ovo ukrašava look, čini ga elegantnim i atraktivnim.

Korak 3: Kako frizurom sakriti mane na licu- Dodavanje detalja

Jedan od najpopularnijih načina za ispravljanje oblika lica su šiške. Uz njegovu pomoć biće moguće ispraviti ono što želite da sakrijete, pa čak i vizuelno promenite oblik lica. Pored toga, sa pojavom šiški, naglasak se pomera na donje dve trećine lica: jagodice i bradu. Stoga se ispostavlja da skreće pažnju sa bora. Lakša slika se može napraviti zbog izduženih pramenova blizu lica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@dakotajohnson_)


Vrhunac looka američke glumice Dakote Johnson u gustim, blago nemarnim šiškama do nivoa obrva. Šiške uredno pokrivaju čelo, ispravljaju oval lica i daju izgledu bebi efekat.

 

Korak 4: Stilizovanje

Nije dovoljno da stilista napravi pravu frizuru: uspeh ideje zavisi od toga kako rukujete kosom nakon pranja. Važno je fokusirati se na strukturu kose, birajući stil za look. Prirodni stajling bez hipervolumena će učiniti sliku svežijom. Izbegavajte ekstremne bouffant frizure. Što jednostavnije to bolje!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anne Hathaway (@annehathaway)


Glumica Anne Hathaway dokazuje da malo nemarnosti u kosi može da izgleda veoma privlačno.  Oblik je napravljen tako da šiške i dužina kose elegantno padaju, omogućavajući glumici da izgleda graciozno i vitko.

Dobar stajling koji izgleda i prirodno i negovano. Lagani talasi, privlače pažnju i izgledaju impresivno. Takav stajling će pomoći da se vratite u uobičajeni ritam života i ostanete “na konju”, čak i ako lice izgleda natečeno nakon previše burne zabave ili ako se pojave nedostaci.

Lepota i zdravljeSofia Zhuravets/iStock/Getty Images Plus via Getty Images; Kiuikson/iStock/Getty Images Plus via Getty Images; StockRocket/iStock/Getty Images Plus via Getty Images