Minival biotalasima: Ova frizura se vraća u velikom stilu na hair scenu

by | jul 18, 2022
Minival biotalasima

Minival biotalasima je moderna verzija ove frizure, koji se radi s manje hemikalija, a samim tim i s manje štetnosti po vlasi, ove letnje sezone vraća se na hair scenu. Evo o čemu se radi.

Minival ne predstavlja samo raskošne talase ili lokne. Ova frizura daje dodatni volumen kosi i zato je jedno vreme bio omiljeni hair stil. Ipak, pored toga što je bio veoma popularan, žene su polako odustajale od njega, jer su hemikalije, potrebne za ovu frizuru, uništavale vlasi. Ipak, tome je došao kraj.

Moderni minival

Nespremni da se odreknu volumena i lokni, hair stručnjaci osmislili zdraviju verziju ove frizure- lokne se postižu biotalasima. U pitanju jeste jedna vrsta hemikalije, ali ona ne sadrži amonijak i druge sastojke koji oštećuju pa čak i smanjuju vlasi.

Uz to što biotalasima menjamo strukturu kose, koja postaje talasasta, na ovaj način hranimo kosu i dajemo loknama sjaj.

U ovoj tehnici minivala, koriste se formule koje sadrže svilu, proteine pšenice, kolagen, lipide, amino- kiseline i ekstrakte biljaka poput bambusa i aloe vere. Svi ti sastojci menjaju oblik kose, ali ne oštećuju njenu strukturu. U isto vreme održavaju elastičnog i mekoću vlasi.

Minival biotalasima

Ovaj tip kovrdžanja kose deli se na dva tipa: minival za male i minival za velike kovrdže.

Japanska minival tehnika preporučuje se damama guste kose, jer sadrži moćne supstance koji stvaraju veće kovrdže. Sa druge strane, italijanski način kovrdžanja preporučuje se tankoj kosi srednje dužine (ili sasvim kratkoj). Italijanski minival obuhvata manje i tanje kovrdže.

Uz to, tu je i svileni minival, koji je najdelikatniji i preporučuje se oštećenoj kosi.

Minival biotalasima- prednosti

  1. Umanjuje masnoću skalpa
  2. Daje volumen
  3. Pogodan za kosu svih dužina
  4. Ne zahteva svakodnevno stilizovanje
  5. Nakon ovog tretmana, možete farbati kosu

Mane

  1. Može da isuši kosu, kao i bilo koja druga tehnika trajnog minivala
  2. Ima slabiji efekat od klasičnog minivala

 

Minival biotalasima- kako se postiže lo0k?

Kosa se isprva temeljno opere, a zatim se, mokra, uvija u viklere željene debljine. Kosa se uvija od napred ka nazad, odnosno od lica. Zatim se na kosu nanose sastojci za kovrdžanje. U zavisnosti od sastojaka preparata, zavisi i koliko mu dugo treba da počne da reaguje. Uglavnom se kosa ukovrdža za nekoliko sati, ukoliko radite minival u salonu.

Nakon toga, kosa se pere, bez skidanja viklera, a zatim se nanosi neutralizer. Nakon sedam do deset minuta, uklanjaju se vikleri, pa se kosa pere te se nanosi hranljiva maska.

Minival biotalasima traje oko šest meseci.

Saveti plus

Iako se biotalasi smatraju nežnijom opcijom za „hemiju“, ova frizura i dalje zahteva posebnu negu. Koristite šampone i balzame za regeneraciju vlasi.

Ne spuštajte glavu ka dole kada perete kosu. Za dodatnu elastičnost i oblik lokni, nanesite malo pene za oblikovanje, pa minival osušite fenom.

 

Lepota i zdravljeIvanMikhaylov/iStock/Getty Images Plus via Getty Images