Greške u nezi kose tokom leta: Sve ih pravimo

by | jun 13, 2024
Greške u nezi kose tokom leta

Greške u nezi kose tokom leta su veoma česte jer pokušavamo da održimo volumen i da kosa bude zdrava. Međutim, u toj nameri, uglavnom uradimo suprotno.

Pogrešan pristup nezi koze može naškoditi vašoj kosi i vašem imidžu. Iako nekad mislimo da činimo sve da kosa bude zdrava i jaka, leti to može biti posebno problematično. Proizvodi za kosu jesu važni, ali naravno nije svejedno koje proizvode i na koji način koristite.

Greške u nezi kose tokom leta

Korišćenje zimskog šampona

Leti su visoke temperature zbog čega se prekomerno znojimo, a kada dodate tu i prašinu kojoj smo napolju stalno izloženi, jasno je zašto se kosa brže prlja. Shodno tome, šampon koji ste koristili zimi verovatno neće uspeti da vam da adekvatnu negu. Prednost treba dati šamponu sa većom snagom čišćenja i nižim nutritivnim svojstvima. Oni bolje čiste kosu i imaju laganu UV zaštitu.

Članak se nastavlja posle reklama

Greške u nezi kose tokom leta: „Teški“ balzami za kosu

Hranljivi i regenerativni balzami tokom leta mogu izazvati kontraefekat. Oni su često teški, pa izazivaju gubitak volumena i čine da se kosa lakše zaprlja. Zbog toga je bolje da izaberete proizvode lakše i svetlije teksture koji su hidratantni. Takođe je poželjno da koristit gel-regeneratore na bazi vode.

Korišćenje ulja za kosu

Ulja svakako maste kosu i privlače prašinu, pa je preporučljivo da ih leti zaobilazite. Najbolje rešenje jeste upotreba regeneratora koji imaju UV zaštitu. Takođe, pri odabiru uzmite u obzir da je format spreja lakši u odnosu na kremastu teksturu.

Greške u nezi kose tokom leta: Pene i lakovi za kosu

Kosa tretirana penom ili lakom za kosu može postati veoma deformisana kada je izložena vlazi i zbog toga može delovati slepljeno. Upravo zbog toga je bolje da preskočite ove proizvode leti. Umesto njih koristite sprejeve za volumen korena, a lakove zamenite sprejom za modeliranje koje ima UV zaštitu, ali štiti i od vlage.

Članak se nastavlja posle reklama

Teško stilizovanje kose

Leti je poželjno da pravite lagane frizure minimalno koristeći proizvode za fiksiranje. Da biste kosi dali volumen, koristite malu količinu suvog šampona. Uzmite u obzi da ako nanesete šampon na suvu i čistu kosu, a potom je očešljate četkom sa prirodnim vlaknima, vaša frizura će delovati punije i sveže duži period.

triocean/GettyImagesPlus