Boje koje podmlađuju i popravljaju raspoloženje, idealne za leto

by | jun 13, 2024
Boje koje podmlađuju i popravljaju raspoloženje, idealne za leto

Ako želite da unesete malo radosti u svoj dan, tu su dopaminske boje. Osim toga, to su i boje koje podmlađuju i idealne su za leto. 

Dopamin nam je poznat kao „hormon sreće„. To je neurotransmiter čije funkcije uključuju motivaciju, kontrolu motorike i regulaciju raspoloženja. Ako tu ideju prenesemo na modno polje, tražimo dopaminske boje. To bi bile one koje nas čine srećnim, koji nam daju dodatnu vitalnost i motivaciju za svakodnevne zadatke. I koje nas vidno podmlađuju.

Stoga bi se među dopaminske boje mogle uvrstiti i one koje poznajemo kao vitaminski tonovi – žuta, narandžasta, crvena, roze, ali i neke nijanse zelene, plave ili ljubičaste u ovom hromatskom polju. Pronašli smo za vas savršene ideje za kombinovanje dopamisnkih boja koje ne samo da popravljaju raspoloženje već i podmlađuju. I što je još važno, automatski ćete popraviti raspoloženje svakom koga sretnete.

Članak se nastavlja posle reklama

Kako nositi boje koje podmlađuju ovog leta

1. Total look sa bermudama

Portugalska influenserka Caetana Botelho inspiriše nas ovim dvodelnim kompletom (blejzer i široki šorts) u veoma posebnom narandžasto-koralnom tonu i da, veoma dopaminskom. Smanjite intenzitet tonom dodataka, torbe, patika i čarapa.

2. Žuta + crna

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Carmen Gimeno (@carmen_gimeno)

Članak se nastavlja posle reklama

Carmen Gimeno jedna od najpraćenijih modnih influenserki starijih od 50 godina. Prosto sija u ovom žutom dopaminskom autfitu. Savršena kombinacija podmlađujuće žute i crne (torba i kaiš) + mokasine sa životinjskim printom.

3. Dopamin kontrasti

Članak se nastavlja posle reklama

Blair Eadie jedan od međunarodnih modnih influenserki čiji feed generiše najviše dopamina. Njen stil uglavnom karakterišu šareni i veseli autfiti, igra sa modom koju nikog ne ostavlja ravnodušnim. U ovom svetlucavom, prugastom kompletu savršeno se dopunjuju boje koje podmlađuju, fuksija i narandžasta.

4. Dopaminsko odelo

Članak se nastavlja posle reklama

Influenserka Laura Eguizabal zna da je preveliki sako uvek sinonim za super izgled. U pistaći zelenom kompletu izgledaćete znatno mlađe. Kombinujte ga sa crnim topom i crnim štiklama i odgovarajućom svetlucavom torbom.

5. Multikolor print

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rocío Osorno (@rocioosorno)

Članak se nastavlja posle reklama

Jedan od najlakših načina za dopaminski izgled je da pronađete print koji kombinuje te tonove jedne sa drugima, a ova kaftan haljina ima ih praktično sve. I popravlja raspoloženje i vizuelno podmlađuje.

farinasfoto/shutterstock.com