Nadogradnja kose: Kako da negujete kosu ako imate ekstenzije?

by | 20 januara, 2023
nadogradnja kose, nega ekstenzija

Nadogradnja kose ne treba da izgleda dobro samo na dan kada ste bili u salonu – ona bi trebalo da izgleda dobro i stilizovano nedeljama! Evo kako da negujete svoje ekstenzije da bi vam trajale duže

 

Da li ste ikada razmišljaje o ekstenzijama? Nadogradnja kose ponovo je popularna i to ne bez razloga. Sve ih je lakše postavljati i gotovo odmah vam daju fenomenalan izgled. Važno je samo da ih dobro negujete.

 

Kako da negujete nadogradnju kose da bi trajala duže?

Kada birate pravi tip nadogradnje kose za vas, uzmite u obzir ne samo estetiku već i vrstu održavanja koja je potrebna da bi ekstenzije izgledale dobro. Ključ za izvlačenje maksimuma iz ekstenzija je da se pravilno brinete o njima.

Često četkajte ekstenzije

Svi naši stručnjaci se slažu da je često pranje i češljanje ekstenzija ključno za njihovu dugovečnost. Od suštinske je važnosti da u svakom trenutku imate kvalitetnu četku za raspetljavanje. Najbolje su četke sa fleksibilnim dlačicama koje su dovoljno jake za ekstenzije, ali ih neće pokidati.

Prilikom četkanja, obavezno očešljajte čitave umetke, sve do vlasišta. Počnite od krajeva i napredujte prema gore.

Izaberite pravi tip ekstenzija za svoj životni stil

Različite vrste ekstenzija zahtevaju različite nivoe održavanja, što treba uzeti u obzir kada birate vrstu nadogradnje kose. Clip-in ekstenzije su provremene i mogu da se postavljaju i uklanjaju svakog dana. Dugotrajnije ekstenzije, pak, trebalo bi da negujete 8 nedelja do čak tri meseca koliko porlazi između dve posete frizeru.

Spavajte sa pletenicom ili niskim repom

Jedno od osnovnih pravila nege ekstenzija je da nikada ne idete na spavanje puštene kose. U suprotnom, umeci će se zapetljati. Uvek nosite svoje ekstenzije u pletenici ili niskom repu kada idete na spavanje.

Koristite skranči gumicu

Važna je i vrsta gumice koju koristite za pričvršćivanje kose. Skranči gumice su odlične, meke su i bezbedne.

Spavajte na svilenim jastučnicama

Svilene jastučnice su neophodne za ljude koji nose ekstenzije jer smanjuju trenje. One mogu izgledati kao luksuz, ali su vam potrebne ako imate nadogradnju kose. Trenje između vaše glave i jastuka može upetaljiti umetke i napraviti čvorove.

Negujte kožu glave

Redovna nega vlasišta je neophodna. Moraćete da koristite dve vrste šampona: jedan za skapl, drugi za umetke. Šampon za ekstenzije mora biti nežan, bez sulfgata, dok vam za skalp treba onaj za duboko čišćenje.

Regenerator samo na krajeve kose

Da bi ekstenzije zadržale sjaj, moraćete da ih kondicionirate, ali balzam koristite samo na krajevima. Izbegavajte nanošenje bilo kakvih regeneratora ili ulja pri korenu, jer mogu doprineti otpadanju ekstenzija.

Sušenje pre stilizovanja

Kada je u pitanju nadograđena kosa, ona mora da bude osušena bar 90 odsto pre nego počnete sa stilizovanjem. Takođe, jako je važno da koren kose bude suv. Kosa je najlomljivija kada je mokra, pa je važno da osušite kosu nakon pranja.

 

People Images/GettyImagesPlus


Najnovije na portalu Marie Claire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.