Antitrendovi 2023: Ovih 5 haljina za posao žene od stila nikada neće nositi!

by | 20 januara, 2023

Modne greške se najteže opraštaju na – poslu. Tu gde najčešće imate samo jednu priliku da ostavite povoljan utisak. Ovih 5 haljina za posao žene od stila neće nositi – evo zbog čega

U modi više gotovo da nema ograničenja, ali ipak – to ne znači da modne greške nisu moguće. Kada birate odeću za posao morate biti posebno pažljive: ponekad se čak i slatki i ženstveni modeli pokažu kao pravi modni promašaj.

Haljina za posao – izbegavajte ove modele!

 

Tanka haljina od trikotaže

Hladno je i trikotažne haljine jesu odlično rešenje za kancelariju, ali samo ako dovoljno pažnje posvetite kroju i debljini pletiva. Haljina za posao ne bi trebalo da bude suviše tankog tkanja, kako ne bi bila prozirna. Takođe, poželjno je da umesto preterano uske haljine izaberete neki širi model do kolena. U krajnjoj liniji – ovakvi modeli su sada pravi trend, sve ostale trikotažne haljine su nerelevantne.

Kratka haljina

Klasična priprijena haljina bez izreza jeste jedan od kancelarijskih favorita, ali vodite računa o dužini – trebalo bi da bude bar ispod kolena, ali je idealno ako je midi. Ukoliko želite kraću pripijenu haljinu, onda je stilizujet  obimnom jaknom ili džemperom – na ovaj način postižete trendi autfit.

Haljina na bretele

O, da, u sezoni zima 2023, izuzetno su popularne haljine na bretele kombinovane sa zimskim komadima garderobe na različite načine. Ipak, bolje je da se opredelite za haljine sa tregerima, naročito ako su rađeni po šablonu V izreza. Ovaj model se može dopuniti dugim rukavima, obimnim košuljama ili bluzama.

Pensil suknja

Šok za sve poslovne žene – ovaj model trenutno nije relevantan! Mnogo bolji izbor su svetle haljine A-kroja koje dopiru tik ispod kolena – one će biti odlična alternativa pensil suknji.

Haljina za posao sa kragnom

Ok, soft got i popularnost serije Wednesday vraćaju ovaj detalj u mogu, ali to ne znači da bi odmah trebalo oberučke da ga prihvatite i ponesete u kancelariju. On je trendi samo u određenim, stilskim kombinacijama koje baš i ne pogoduju kancaleriji. Na haljini klasičnog kroja on je jednostavno – dosadan.