Kako da vaša plava kosa bude zdrava? Saveti stiliste Sofie Richie

by | oktobar 17, 2023
saveti kako da plava kosa bude zdrava

Plava kosa je uvek izložena jačim tretmanima i oštećenjima. Kako da vaša plava kosa bude zdrava?

Kada imate plavu kosu, znate kakva je to jedinstvena muka. Vaša plava kosa je svakog meseca izložena jakim hemijskim tretmanima, samo da bi boja opstala. Oni je isušuju, lome kreatinske veze unutar vlasi, ostavljaju vas da se svakodnevno patite kako bi vaša plava kosa izgledala zdravo. Da li postoji neki lakši način?

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Sofia Richie Grainge (@sofiarichiegrainge)

Ako gledamo slavne plavuše, rekli bismo da postoji. Recimo, Sofia Richie je brineta koja se farba u plavo i čija kosa izgleda odlično. Pa, u čemu je tajna?

Kako da plava kosa bude zdrava?

Tauni Dawson nije samo stilista Sofie Richie – ona je i sama plavuša čija duga kosa privlači poglede. Patentirala je neke sopstvene tretmane za plavuše tako da – možemo joj verovati na reč kada je plava kosa u pitanju.

Nijansirajte kosu

Prvo i osnovno jeste da smanjite štetne uticaje na kosu. Najštetniji je upravo postizanje plave boje i što vam je kosa tamnija, to je ovaj proces agresivniji. Dakle – ubacite nešto tamnijih pramenova u kosu ili se odluite za ombre kako biste mogle da produžite period između farbanja.

Peptidni tretmani za kosu

Oni su tu da nahrane i ojačaju kosu. Peptidi u preparatima za kosu, baš kao što to čine i u vašim kremama za lice, pomažu jačanje proteinskih veza u vlasima. A to znači jača i gušća kosa.

Plavi šampon

Ovde nema puno zbora – on čuva vašu boju i sprečava učestala farbanja. Nezamenjiv je.

Šamponi i balsami koji hidriraju

Hidratacija je ključna za sve plavuše. Ovo je jedini način da sačuvate zdravlje vaše kose i da sprečite da ona postane suva i da izgleda kao slama.

Redovne maske za kosu

Jako je važno da redovno hranite kosu i maska bi trebalo da bude vaša obaveza najmanje jednom nedeljno. Izaberite one koje hrane kosu, ali nemojte koristiti ulja – vaša kutikula mora ostati otvorena da primi sva sredstva za hidrataciju koja nanosite.

Termička zaštita kose

Ovo sredstvo je obaveza svake plavuše! Ako stilizujete svoju plavu, tretiranjem isušenu kosu, obavezno je pre toga zaštitite.

kobrin_photo/istock/gettyimagesplus