Posvetljivanje kose u kućnim uslovima

by | januar 14, 2015

Budite dovitljive, izgledajte baš onako kako ste zamislile. Skupi frizerski tretmani neka sačekaju, nega kose ne može da čeka, a namirnice koje uvek imate kod kuće pomoći će vam u tome. Lepota i Zdravlje nudi konkretno rešenje.

foto: freedigitalphoto.net, by marin

foto: freedigitalphoto.net, by marin

Nega braon kose u kućnim uslovima nije tako komplikovana i ne traži velika ulaganja. Posvetljivanje kose za nekoliko nijansi možete da postignete i bez farbe za kosu. Uradite to kod kuće, u svom kupatilu.

Članak se nastavlja posle reklama

Potrebno je samo da vam kosa bude čista i da nema ispucalih krajeva, u protivnom, napravićete loš efekat.

Evo šta treba da radite:

Skuvajte dve litre čaj od kamilice, tako što ćete u dve litre vode staviti pet, šest supenih kašika sušene kamilice. Poklopite i ostavite da stoji bar pola sata.
Procedite.
Iscedite jedan limun i njega procedite, da ne bude pulpe.

Članak se nastavlja posle reklama

Prohlađenom čaju od kamilice dodajte sok od limuna. Promešajte. Dobijenom tečnošću natopite tufer od vate  i blago masirajte prvo teme glave, pa onda pramen po pramen kose, od temena ka krajevima. Ukoliko kosu tretirate na ovakav čin, postupak može da potraje, pogotoov ako vam je duža kosa, a vi nemate vremena. U takvim situacijama, dobijenu tečnost sipajte u čist lavor i pljuskajte kosu što je više moguće. I tada istrljajte teme glave.

Pljuskajte se dok vam ne dosadi. Ovakvu „gimnastiku“ nad kadom treba da radite bar desetak minuta.

Članak se nastavlja posle reklama

Na kraju tretmana, nemojte snažno da trljate kosu peškirom nego gužvanjem pokupite vlagu. Feniranje kose može da sačeka bar još pet minuta. Ako želite da stavite papilotne na glavu, možete to da uradite odmah ali je nemoj fenirati, sačekajte bar pet minuta.

Eto odgovora kako kosa da bude sjajna i bujna. Posle ovog tretmana, lakše ćete oblikovati i namestiti frizuru jer kamilica sadrži eterična ulja koja istovremeno hrane vlasište.

Članak se nastavlja posle reklama

Limun će pomoći kamilici da vlas bude svetlija.

Tagovi: