TikTok-ov hak koji smiruje naelektrisanu kosu!

Izgleda čudno ali izgleda funkcioniše!?

by | 8 jula, 2022
Najnovija je alatka za kosu sa aluminijumskom folijom, za koju su korisnici upravo otkrili da može da izgladi i smiri dlake koje naelektrisane lete oko vaše glave.

Još jedan dan, još jedan TikTok hak za lepotu koji pokazuje ljudima kako da sebi olakšaju život, a da njihova kosa i šminka izgledaju bolje. Najnovija je alatka za kosu sa aluminijumskom folijom, za koju su korisnici upravo otkrili da može da izgladi i smiri dlake koje naelektrisane lete oko vaše glave.

Dugo smo čekali frizerskog Nikolu Teslu da nam reši problem sa naelelktrisanom kosom. Iako se „Hair Tesla“ nije pojavio mnogi su radili na rešavanju ovog problema da bise došlo do TikTok haka koji uklanja statički elektricitet iz naše kose!

TikTok kreatorka @laurentpreble je čula za ovaj savet od prijatelja i pre nego što ga je isprobala za sve nas Loren je objasnila: „Obično kada prođem prstima kroz kosu, ona samo bolje teče, ali danas je samo statična i dosadna, pa da vidimo da li radi. I nakon što je prevukla foliju preko svoje kose, ona se raspametila: „Da li se ti to apsolutno šališ? Ovo izgleda fenomenalno.”

@laurentpreble Reply to @beachgirl364 ARE YOU KIDDING ME!!!! THANK YOU SO MUCH 😍😩 #tinfoil #statichair #HairHack #holycrap ♬ Love You So – The King Khan & BBQ Show

Pratili smo situaciju i nakon toga videli kako mnogi drugi pokušavaju da to isto urade. Kreator @sidneiraz je pokazao korisnicima koliko dobro deluje na njegovoj sveže opranoj kosi, napomenuvši: „Štaaaaaa?! Potpuno funkcioniše.”

@sidneyraz just shocked and in awe #frizzyhair #longhair #tipsandtricks #haircare #lifehack #learnontiktok #inmy30s ♬ original sound – sidneyraz

A @mariaaiellohair je zagladila svoje pramenove, objašnjavajući: „Folija ispušta statički pražnjenje.

@mariaaiellohair #statichair #static #hairhack #dryhair #tinfoil #aluminum #frizzyhair #hairtricks #foryou #viral #trends #hair #hairtricks ♬ pushin P (feat. Young Thug) – Gunna & Future

Malo smo kopali i ispostavilo se da ovaj hak ima i svoje naučno pokriće. Statika se javlja u kosi kada se stvara električni naboj (ovo je kada dobija elektrone zbog trenja ili promena u svom okruženju, poput vlage). To uzrokuje da se pramenovi međusobno odbijaju, što ih tera da odlete. Aluminijumska folija pomaže da se neutrališe statika – pošto je metal i provodnik, ona prenosi te dodatne elektrone, pomažući da kosa ostane glatka.

Ali pre nego što potpuno odbacite svoje proizvode za stilizovanje, drugi korisnik, @butvhi, otkrio je da metoda nije sasvim sigurna. Počela je tako što je objasnila da, živeći u vlažnoj klimi Floride, na kraju ima trajne mrlje u kosi. Tako je testirala da li hak za kosu od limene folije može dugoročno da ukloni statiku u pupoljku za njenu kosu. Posle 10 minuta, rekla je svojim tiktokerima da se elektricitet u kosi nažalost vratio.

@butwhy #haircare #tinfoilhack #frizzyhair #fy #debunked #floridahair ♬ original sound – butwhy

Dakle, alu folija je zgodna alatka za brzo rešenje, ali efekat nije trajan. Nažalost na konačno rešenje za „struju u kosi“ ostaje i dalje da čekamo na Teslu iz frizerskog salona.