Svi svetski stilisti složili su se da će ovih 7 sjajnih frizura obeležiti zimu

by | 6 decembra, 2016

Spremamo se za uzbudljivu modnu jesen – garderober ćemo osvežiti ključnim i trendi komadima, ali možda bi trebalo promeniti i frizuru. Ako niste dovoljno hrabre da se ošišate ili ofarbate, uvek možete da stilizujete kosu na nove i zanimljive načine. 

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Na modnoj pisti su se iskristalisali hari trendovi za nadolazeću jesen… I savršeni su! Rado ćemo ih prigrliti, a najlepše je što je za iste potrebno tako malo truda i veštine.

Opuštene, elegantne, ležerne ili šik – na “meniju” je sedam frizura. Vaše je samo da izaberete!

Kosa začešljana unazad

Pustite kosu da jednostavno pada! Gornji deo kose od korena je zalizan unazad nekim sredstvom za fiksiranje (lak, pena, vosak), a ostatak je suv i lepršav.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Pročitajte i… Plopping je novi frizerski trik koji pravi lokne iz bajke. Zavolećete ga odmah!

Kakve nam još frizure stižu sa modnih pista saznajte na sledećoj stranici…

Kosa “obrađena” cik-cak presom za kosu

Samo neka je čupavo! Ako vam nedostaju 80-e, ovo je prava frizura za vas! Potrebna vam je presa koja ima dodatka za cik-cak stilizovanje kose i vrlo lako i brzo napravićete same ovu frizuru. Drugo rešenje je da prespavate sa sitnim kikicama na glavi, i da ujutru raspletete kosu. Razbarušite je, naprskajte lakom za kosu i spremne ste da osvojite svet!

A photo posted by @curlbox on

Neobavezno razbarušena kosa

Neobavezno raszbarušena kosa , u repu ili punđi, sa pramenovima koji vire na sve strane neopisivo je ležerna i šik, i baš zato rado viđena na ulicama svetskiih metropola. A što je bolje od svega – ova frizura gotova je za dva minuta!

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Dve niske punđice

Razigrano, veselo i nešto sasvim osvežavajuće. Dve niske punđe su prava “poslastica” u svetu frizura, a pravi se krajnje jednostavno. Kosu je potrebno podeluti na dva jednaka dela, sa razdeljkom na sredini, a potom pramenove prosto umotajte u dve punđice. Diskretno, a ipak efektno!

Razdeljak sa strane

Ovaj trend dolazi iz zlatnog doba Holivuda. Važno je da razdeljak napravite “duboko” sa strane, a da je kosa ili blago natapirana i puštena ili ovlaš skupljena u rep, ali sa obaveznim blagim talasima. Ženstveno i tako otmeno.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

“Mokra” kosa 

Ovaj trend izaziva stalnu polemiku – dok su ga jedni rado prigrlili jer je lak za oblikovanje i praktičan – nema straha da će vam se frizura pokvariti, drugi ga bojkotuju i tvrde da nema smisla da kosa izgleda kao da ste tek izašli iz kade ili pokisli do gole kože.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Izrazito duga kosa

Priznajemo, naš favorit je upravo ovo! Dugačka kosa ponovo caruje modnim pistama. Sa šikškama ili bez, potpuno rvana ili talasasta, nije važno – važno je da je negovana i da seže gotovo do guze. Dugačka kosa vizuelno izdužuje lice, i dopušta beskrajno “poigravanje” sa različitim frizurama i hair aksesoarima.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Pročitajte i… Redovnom upotrebom domaćeg eliksira staćete na put opadanju kose i ćelavosti


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Tagovi: