“Zamrznuti pramenovi”- Hair trend koji frizuri daje volumen!

by | april 13, 2023
Zamrznuti pramenovi

Zamrznuti pramenovi je novi hair trend koji mogu da nose svi, a naročito dame tanke kose!

Čini se da se trendovi u frizurama menjaju nekoliko puta brže nego na modnoj pisti. Skoro svake nedelje postoje nove tehnike farbanja kose. Sledeći, uprkos „hladnom“ imenu, već je prepoznat kao najtopliji u narednoj sezoni.

Šta su zamrznuti pramenovi?

Koloristi i stručnjaci za kosu proglašavaju takozvane smrznute pramenove kao nov hit sezone. U stvari, tu, naravno, nema ničeg radikalno novog. Tačnije, vest je da je po prvi put posle nekoliko godina tehnika balajaža, koja je dosledno vodila u frizerskim vrhovima, bila izazvana drugim načinom osvetljavanja.

Članak se nastavlja posle reklama

Ako je balaiage rad sa velikim delovima kose koji su farbani „velikim potezima“ (nije slučajno što naziv potiče od francuskog glagola „osvetiti se, pomesti“), onda je nova alternativa osvetljavanje malih pramenova. Otuda i suprotnost efekta kao da je izgorela kosa, koja obezbeđuje balaiage, i tanke,smrznute pramenove.

Šta koloristi vide kao prednosti nove „zamrznute“ tehnike? Pre svega, u prirodnijem rezultatu. Naravno, nema hladnoće od takvih frizura. Brinete dobijaju pramenove toplih zlatno-karamelnih nijansi. Osim ako plavuše ne mogu zahtevati srebrno-hladni raspon, koji će delikatno razblažiti masu kose.

Jedini izuzetak je nova frizura Halle Berry, koja se odlučila na ekstremne platinaste pramenove. I mnogo šire nego što koloristi savetuju u okviru nove tehnike. U slučaju Halea, govorimo, vidite, već o „dubokom zamrzavanju“.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Halle Berry (@halleberry)

Oni koji nisu spremni za tako ozbiljne eksperimente trebalo bi da se usredsrede na, na primer, Haylie Bieber. Ovo je možda referentno oličenje novog trenda, kada su stilisti radili sa tankim pramenovima.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Hailey Rhode Baldwin Bieber (@haileybieber)


Kod Hailey vidimo tanke smrznute pramenove, koje bi, da nije dovoljno kontrastne svetle nijanse, bile jedva primetne. Inače, koloristi tvrde da čak ni najsjajniji pramenovi, koji se gotovo spajaju sa većinom kose, i dalje neće stvoriti efekat volumena. Da biste ga ojačali, preporučuje se sledeća tehnika: osvetljavajte pramenove naizmenično po celoj dužini i od sredine do vrhova.

I možete se fokusirati na pramenove blizu lica, a da ne „zamrznete“ ostatak kose. Ovu tehniku demonstrira Sofia Richie. Opet, obratite pažnju na to koliko je tanke pramenove izabrao njen kolorista za bojenje. Rezultat izgleda i živahno i moderno, i prilično sveže u poređenju sa balaiageom.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Sofia Richie (@sofiarichie)


Trendovi i tehnike se mogu promeniti, ali glavni zahtev stilista prema klijentima je stabilan: ne zaboravite da dobro navlažite kosu nakon farbanja. Neka „zamrznuta“ tehnika uključuje rad sa manjom količinom kose od iste balaiage tehnike, ali obojeni pramenovi ne mogu biti suvi. U suprotnom, ceo efekat živahne, obimne, lepe kose je uzaludan.

lepotaizdravlje.rs sruilk/iStock/Getty Images Plus via Getty Images