Zdravlje i nega kose: Kada zaista treba da odete na šišanje?

by | april 18, 2017

Da bi vaša kosa izgledala zdravo i rasla brže, pored korišćenja različitih preparata obavezno je redovno šišanje. Takođe, ako imate zahtevnu frizuru, odlazak kod frizera treba da bude češći nego inače.

@luxyhair

Šišanje je najbolje rešenje u sledećim situacijama:

Članak se nastavlja posle reklama

 Kada imate kratku kosu

Redovno šišanje vam je potrebno iz razloga što nakon malo duže pauze, frizura gubi svoj oblik i izgleda ružno. Ako ste razmišljali o skraćivanju kose i ovoj velikoj promeniti, trebalo bi da vam to bude na umu.

 Kada vam kosa izgleda beživotno

Članak se nastavlja posle reklama

Ako nemate vremena da potpuno negujete kosu (ne računamo stavljanje balzama), niste dugo išli kod frizera i ishrana vam nije baš najbolje, ona će posle nekog vremena izgubiti gipkost i zdrav izgled. Tada je potrebn skratiti veći deo kose i na taj način je oporaviti.

Ne znate šta ćete sa njom

Članak se nastavlja posle reklama

Nemate više ideja za njeno stilizovanje i dosadila vam je frizura koju trenutno imate? Šišanje je najbolje rešenje!

Članak se nastavlja posle reklama

Kliknite na sledeću stranicu…

Članak se nastavlja posle reklama

@luxyhair

 Oštećeni vrhovi

Ispucali vrhovi nikada ne izgledaju lepo i kvare izgled frizure. Tada kosa ne može lepo da vam izraste jer sa novim centimetrom u korenu, isto toliko kose pukne. Redovno skraćuje krajeve (na svakih 2-3 meseca) i videćete koliko lepa i potpuno zdrava kosa znače.

Članak se nastavlja posle reklama

Ako se često farbate

Farba na kosu deluje negativno, koliko god se vi trudili da je negujete. Farba, a naročito one koje sadrže blanš isušuju i prže kosu i samim tim kvare njen izgled. Redovnim šišanjem ćete sprečiti ovo.

Kosa izložena toploti

Članak se nastavlja posle reklama

Ako se često fenirate, ispravljate kosu presom ili je uvijate figarom, sušite je stalno fenom znajte da vaša kosa pati. Redovno osvežite kosu malim šišanjem ali i tretmanima koji će je koliko-toliko oporaviti.

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje