Beach waves: Kako da postignete nemarne lokne, najpopularniji izgled sezone?

by | maj 4, 2023
nemarne lokne, beach waves

Kada kažemo beach waves odmah pomislimo na Jennifer Aniston i njene nemarne lokne, koje oduševljavaju decenijama. A, sada, ova frizura je hit sezone

Reč frizura u većini žena izaziva asocijaciju na posebne prilike i komplikovana stilizovanja koja zahtevaju profesionalce i sate rada. U stvari, pravljenje frizure, a naročito takve kao što su nemarne lokne, je jednako prirodna rutina nege kao i isticanje očiju maskarom ili jagodica rumenilom. Prirodno oblikovanje čini da vaša kosa izgleda bolje, dodaje volumen i sjaj kosi i, nakon što se uvežbate, neće oduzimati puno vremena.

Kako napraviti nemarne lokne (beach waves)

Korak 1: Priprema kose

Operite kosu omiljenim proizvodima i osušite kosu peškirom. Nemojte koristiti fen! Na vrhove nanesite hidratantni serum, penu ili bilo koji drugi proizvod koji se ne ispira – to će kosu učiniti gustijom i lakšom za rad.

Članak se nastavlja posle reklama

Korak 2: Sprej od morske soli

Nežno rasčešljajte vlažnu kosu i poprskajte malo spreja od morske soli da biste kosi dodali teksturu i miris, kao da ste upravo plivali u okeanu.

Korak 3: Formirajte pramenove

Prosušite kosu fenom, a onda je dobro očešljajte kako biste lakše radili sa njom. Zatim, slobodnim redosledom, izaberite pojedinačne pramenove i namotajte ih na figaro. Počnite od lica ka temenu.

Korak 4:Uvijanje kose

Uvijajte kosu oko pegle počev od korena ka krajevima. Pravac namotavanja je od lica, a gledajte da na figaru napravite najmanje dva ili tri navoja kose. Preduslov je da krajevi kose ostanu gotovo ravni. Ne trudite se da svaki pramen savršeno ravnomerno namotate, jer je najvažnija stvar u ovom stajlingu upravo je nemar.

Članak se nastavlja posle reklama

Korak 5: Mat završnica

Nakon što se sve lokne ohlade,  kosu dobro protresite rukama. Opet, poprskajte malu količinu spreja morske soli po celoj dužini, što će popraviti stajling i dati kosi mat teksturu. Za prirodan i neuredan izgled, lagano produvajte kosu fenom. Učvrstite vaše nemarne lokne lakom za kosu.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Marina Demeshko/GettyImagesPlus