Bob sa razdeljkom sa strane: Najelegantnija frizura za vrele dane

by | jul 8, 2024
Bob sa razdeljkom sa strane: Najelegantnija frizura za vrele dane

Ove godine bob sa razdeljkom sa strane jedna je od najatraktivnijih i najpopularnijih frizura, čemu svedoče i mnoge slavne dame. 

Zašto su bobovi sa bočnim razdeljkom toliko popularni? Skraćena dužina i razdeljak sa strane stvaraju izgled koji evocira romantiku i starinski glamur. Štaviše, bob ima mnogo iteracija koje laskaju različitim oblicima lica.

Slavna stilistkinja Ashley Gomila kaže da bob u nivou brade sa volumenom na vrhu i napred može da izduži okruglo lice, dok jedan rez tik iznad brade može pomoći da se istakne linija vilice. Poznati frizer Gonn Kinoshita dodaje da suptilniji bočni deo dobro izgleda na okruglim licima, dok dublji bočni deo dobro funkcioniše sa izduženim. U nastavku ćete videti najatraktivnije bob frizure koje možete nositi ovog leta.

Članak se nastavlja posle reklama

Bob sa razdeljkom sa strane nosićemo svi ovog leta

1. Vintidž bob

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Joey King (@joeyking)

Džoi King debitovala je u elegantnom bobu inspirisanom 20-im godinama na Filmskom festivalu u Kanu, sa pramenovima koji su tik iznad vilice i nagnuti prema licu. Poznati frizer Dimitris Giannetos postigao je izgled ispravljajući kosu tako da se lagano uvija prema bradi. Ukosnica iznad luka obrva doprinosi retro utisku.

2. Stari holivudski glamur

Članak se nastavlja posle reklama

Penelope Kruz  kanalisala je stari svetski glamur na crvenom tepihu, na dodeli Oskara sa zanosnim loknama. One uokviruju lice, uvlačeći se tik ispred ušiju – izgled prikladan za holivudsku divu.

3. Talasasti bob sa razdeljkom sa strane

Članak se nastavlja posle reklama

Seksi frizura Diksi D’Amelio idealna je za vrele dane. Izgleda kao da je upravo ustala iz kreveta i samo provukla prste kroz kosu. Zabavna, koketna frizura koju možete stilizovati za pola minuta.

4. Koketne kovrdže koje uokviruju lice

Članak se nastavlja posle reklama

Elle Fanning odabrala je romantičnu frizuru – opuštene lokne savršeno uokviruju njeno prelepo lice. Frizura se idealno uklapa sa crvenim karminom i crnim blejzerom.

5. Zalizani bob

Članak se nastavlja posle reklama

Idealn afrizura za vrele dana koju vrlo lako možete i sami da napravite kod kuće. Dok je kosa vlažna, napravite razdeljak sa strane, češljajući manji deo iza uha. Zatim nanesite malu količinu kreme za stilizovanje kroz kosu. Nakon toga nanesite penu, do gornjeg dela kose, i koristeći malu okruglu četku, osušite kosu nagore i dalje od lica, stvarajući mek volumen po celoj kosi.

YuriyZhuravov/shutterstock.com