Cub cut: Najnovija trendi frizura za odvažne žene!

by | mart 7, 2023
cub cut frizura

Ima li šta slađe od mladunčeta? Bilo da je u pitanju medvedić, vučić ili maleni lav – za sve je ista asocijacija – slatkoća na kub. Na vrata hair industrije pokucala je nova frizura cub cut (cub – mladunče) koja je sve osim slatke – ovo je frizura za žene sa stavom!

Odakle nam je stigao cub cut? Naravno, iz Holivuda. U raznim verzijama i stilizovanjima, prigrlile su ga najpraćenije influenserke.

Šta je ‘cub cut’?

Ako volite oštre slojeve onda je ovo frizura za vas. Cub cut je jedna čudna mešavina cipala i boba, umekšana verzija čuvenog wolf cut-a. Dok se wolf frizura prostire do ispod ramena, cub cut je prilagođen ovom sveopštem ludilu za bob frizurama, pre svega dužinom.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Jenna Ortega (@jennaortega)

Koje su druge razlike, pitate se? Pa, cub cut (uprkos onome što njegovo slatko ime može da sugeriše drugačije) je oštriji, sa kraćim slojevima, daleko čupaviji i sa manje mekoće.

Ako se pitate gde ste videli ovakvu frizuru, odgovor je lak. Samo pogledajte Jennu Ortega ili Mayu Hawke!

Članak se nastavlja posle reklama

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Maya Hawke (@maya_hawke)

Kako da znate da li će vam ‘cub cut’ dobro stajati?

Za slučaj da niste sigurni da li je ova trendi frizura za vas, evo nekoliko ključnih podataka. Cub cut je prav izbor za vas ako imate talasastu ili kovrdžavu kosu, oni dodaju  oblik i dimenziju, dva glavna faktora od kojih zavisi uspeh ove frizure za žene sa stavom.

Članak se nastavlja posle reklama

Iz istog razloga, cub cut nije za vas ako više volite glatke frozure i skandi stil.  Ako volite da kosu nosite glatku i ravnu, bolje je da izaberete klasičan bob.

Kako postići ovu trendi frizuru?

Čak ia ko ne zna šta je cub cut, dovoljno je da vašem frizeru kažete da želite slojeviti bob sa isprekidanim slojevima i šiškama.

Članak se nastavlja posle reklama

Kao i kod svakog trendovskog kroja, referentne slike će biti vaš najveći saveznik. Ništa ne objašnjava frizuru tako dobro kao – dobra stara fotka.

Emma Mcintyre, Amy Sussman/Staff/GettyImages