15 frizura bez napora koje Francuskinje rado nose

by | februar 23, 2024
francuske frizure bez napora

Šik i jednostavnost – eto, tako se opisuje suština francuskog stila. Sledeća lekcija stila koju prolazimo u Parizu glasi: francuske frizure bez napora

Kada je u pitanju bezvremena moda i lepota, mi se ugledamo na Francuze. Žene poput Brižit Bardo i Katarin Denev katapultirale su francuske frizure u mejnstrim 50-ih, 60-ih i 70-ih godina, a njihov kultni izgled i danas je uobičajen izvor inspiracije. Ali, čak ni ove ikone nisu bile prve Francuskinje koje su visoko postavile lestvicu šika: još dvadesetih godina prošlog veka u modu su sušli francuski piksi i francuski bob.

Ali po čemu se francuska frizura razlikuje od bilo koje druge? „Najpopularnija karakteristika svih francuskih frizura je duboka želja da Francuskinje moraju da izraze svoju nonšalantnost u pogledu svog izgleda“, kaže francuski frizer David Mallett. „Oni veoma duboko proučavaju kako žele da izgledaju, ali ne žele da izgledaju kao da su proveli mnogo vremena radeći na tome. Sve mora izgledati bez napora, pomalo kao da ih nije briga. Dakle, francuski izgled ima nešto veoma živog u sebi; veoma je lično i nikada nije lažno ili veštačko.“

Članak se nastavlja posle reklama

Najbolje francuske frizure bez napora:

#1 Visoki rep

Razigrani rep Catherine Deneuve je jedna od prvih frizura koje nam padaju na pamet kada pomislimo na Francuskinje. Ovo je jedna od najizvrsnijih frizura svih vremena. Samo vežite  kosu labavo rep na vrhu glave i ostaviet ga labavim.

#2 Francuski piksi

Francuski piksi – karakteriše kratka, androgena silueta sečena iznad ušiju. Neretko šiške sa strane dodaju na utisku. Francuski piksi se uvek tako šiša da ivice budu meke i ženstvene.

Članak se nastavlja posle reklama

#3 Blunt bob

Prava francuska frizura je ona koja je šik, a izgleda kao da ne zahteva grama truda. Ključ za pravu francusku frizuru je odlično šišanje koje ne zahteva puno stilizovanja. Blunt bob je odlično rešenje.

Članak se nastavlja posle reklama

#4 Zalizana niska punđa

Francuzi imaju ime za sve — uključujući i niske punđe. Oni je nazivaju eskargot ili kroasan jer ih podseća na puževu kućicu.

Članak se nastavlja posle reklama

#5 Talasaste šiške

Francuski frizer Fransoa Marsel kreirao je peglu za uvijanje kose u kasnim 1800-im. Moderan tip ove pegle koristi se za postizanje ovog izgleda.

Članak se nastavlja posle reklama

#6 Francuske šiške

Francuske šiške datiraju iz doba Brižit Bardo. U sredini su kraće, a duže sa strane. One se mogu nositi na svim dužinama kose, ali ne i na kovrždavoj kosi.

Članak se nastavlja posle reklama

#7 Francuski bob

Među omiljene francuske frizure bez napora definitivno spada  francuski bob. Sveže ošišan, kvadratni bob je sušta suprotnost ovoj frizuri koja je neuredna i razigrana.

#8 Bardo šiške

Elegantne šiške sa razdeljskom u sredini i pramenovi koji uokviruju lice postali su zaštitni simbol Brižit Bardo i simbol lepote (i seksipila) 60-ih.

Članak se nastavlja posle reklama

#9 Duga ravna kosa

Zapamtite: cilj je da vaša kosa izgleda opušteno, ako ne čak i malo raščupano. Idealno je ako imate i šiške. ​

Članak se nastavlja posle reklama

#10 Niski rep

Kada dođe na red bad hair day, niski rep izgleda formalno i nonšalantno. Uvek možete da ga osvežite aksesoarima za kosu.

#11 Prevrnuti bob

Flip bob funkcioniše ako nosite bočni razdeljak. Ovaj frizura izgleda šik i bezbrižno – klasična francuska frizura bez napora.

#12 Slojeviti lob

LOB ili dugi bob je još jedna frizura za kojom Fransukinje često posežu jer je elegantna i laka za održavanje.

#13 Bez razdeljka

Začešljana kosa koja sakriva razdeljak, naročito ako imate talasastu kosu može da izgleda zaista zadivljujuće.

#14 Neuredni talasi

Ova frizura izgleda kao pariski san: raščupana, a šik… Ako vaša kosa prirodno ima talase, možete stvoriti sličan izgled tako što ćete jednostavno dozvoliti da se vaši pramenovi osuše na vazduhu.

#15 Frizura sa trakom za kosu

Još jedan trag u vremenu koji je za sobom ostavila ikona Brižit Bardo. Ove godine trake i rajfovi su posebno poželjni aksesoari, tako da – samo napred.

jacopo m raule, Edward Berthelot/gettyimages