3 frizure koje čine lice mršavijim – a pritom su i moderne

by | april 11, 2024
frizure koje čine lice mršavijim; prelepa plavokosa devojka sa modernom, lob frizurom

Prvi utisak počinje od lica. A ako želite da ono izgleda uže nego što jeste –  predlažemo vam da isprobate frizure koje čine lice mršavijim.

Kaže se da je frizura „okvir“ našeg lica – i svi frizeri se slažu s tim. A ako želite da vaše lice izgleda mršavije, isprobajte sledeće frizure.

Prelepe, moderne frizure koje čine lice mršavijim

1. Lob

Ili dugi bob. Ovo je poznati bob sa dugim pramenovima napred koji postaju kraći pozadi. Jasne linije u ovoj frizuri čine lice izražajnijim i naglašavaju jagodice. Još jedna prednost ove frizure je što će dužina kose učiniti vaše lice dužim i užim. Osim toga, kosa srednje dužine je lakša za oblikovanje. U lob frizuri, najduži pramenovi treba da budu 10 centimetara ispod brade. Probajte i dugi bob sa šiškama zavesama ili ravni bob (gde su kosa napred i pozadi iste dužine).

2. Stepenasta frizura

Kaskadna frizura izgleda impresivno i ne izlazi iz mode bez obzira na godišnje doba. A među poznatim ličnostima ima mnogo ljubitelja ove frizure – na primer, Dženifer Aniston. Stepenasta frizura ublažava njene crte lica, naročito izraženu vilicu. Glavno pravilo za stepenasto šišanje, ako imate okruglo lice, je da ne šišate kosu prekratko.

Najkraći pramenovi u frizuri ne bi trebalo da budu viši od brade, najduži ne bi trebalo da budu viši od linije grudi. Duga kosa čini lice izduženijim, a kratka kosa ga čini vizuelno manjim. Za ovakvu, raskošnu frizuru trebaće vam dobra, okrugla četka za feniranje. I što je najvažnije, oblikujte kosu dalje od lica kako biste istakli  jagodice i učinili kosu dinamičnijom.

3. Zavesa šiške

Ovu opciju su isprobali svi – od Kajli Džener do Kejt Midlton. Zavesa šike su najsvestranija frizura koja se lako oblikuje i odgovara apsolutno svakoj obliku lica. Ali su prosto nezamenljive za sve dame koje žele da im lice izgleda mršavije.

Zavesa šiške uokviruju lice i daju mu jasne linije. Zamolite svog frizera da napravi duže delove na stranama koje su kraće prema sredini lica. Najvažnije je da šiške ne budu ravno isečene (tako nećete postići željeni efekat, ai izgledaćete starije).

Najbolje frizure za žene u šezdesetim koje izgledaju otmeno

Sofia Zhuravetc/shutterstock.com