Povratak rajfa: 4 brze frizure koje vas čine kraljicom stila

by | 8 novembra, 2023
najbolje frizure sa rajfom, kako nositi rajf 2023/2024

Rajf, onaj koji smo obožavale devedesetih, ponovo se vraća i to na velika vrata. Tanak, puf, od kornjačevine – dobrodošao je! Kako nositi rajf 2023/2024?

Zašto volimo rajfove i trake za glavu? Zato što su oni krajnje jednostavni, a tako šik. Nije potrebno da uvijate kosu, fenirate, stilizujete – samo stavite rajf i krenete. Niste stigli da oprete kosu? Stavite rajf! Izrastao vam je koren i vide se sede? Samo stavite rajf! Smetaju vam šiške koje izrastaju? Vreme je da iz fijoke izvučete rajf. Zaista, toliko je jednostavno i toliko je svestran ovaj aksesoar za kosu.

Kakav rajf je u trendu 2023/2024?

Zaboravite na debele rajfove koji su vladali pre nekoliko sezona, ili one optočene biserima i šljokicama koji su vladali posle pandemije. Trendovi devedesetih koji su nas potresali cele 2023. i ovde uzimaju danak, pa se za zimu 2023/2024. preporučuje krajnje jednostavan tanak, neutralan rajf. Crni, tamno braon, poluprovidni ili, što je najbolje – onaj sa motivom kornjačinog oklopa. Da se uklapa uz nokte u ovom trendu i kompletni luksuzni autfit.

Kako je tanki rajf postao trend?

Poslednih dana su vam sigurno na mrežama iskakale slike pokojnog američkog predsednika Kenedija i njegove supruge Jackie, koja je do danas ostala upamćena kao ikona stila. I ako samo pokušate da prizovete neku njenu sliku u sećanje, nosiće Chanel i na glavi tanak rajf ili traku, dok će kosa biti blago uvijena. Eto odgovora – tada je rajf postao šik i od tada se sa vreme na vreme vraća u velikom stilu. Sidney Sweeney, Bella Hadid, Kendall Jener – ovo su dame današnjice koje su podlegle povratku trenda devedesetih – rajfu za kosu.

Kako nositi rajf 2023?

Po uzoru na devedesete, naravno!

Minimalistička frizura sa rajfom

Klasičan rajf je idealan za uklapanje u tihi luksuz stil. Kosu možete blago uviti na krajevima ili ostaviti da pada ravno. Rajf birate na dva načina: ili da se potpuno uklapa u vašu boju kose, odstupajući tek za nijansu ili dve ili da se nijansa poklapa sa dominantnom bojom u vašem autfitu.

Niska punđa sa rajfom

Bogata, neuredna niska punđa kombinovana sa rajfom je fenomenalan izbor za lazy girl estetiku. Napravite punđu koja deluje toliko neobavezno da iz nje gotovo da ispadaju pramenovi i ojačajte je jednostavnim ili puf rajfom – utisak je kao da ste upravo ustali iz kreveta, ali sa stilom.

Frizura sa puf rajfom

Ovo je definitivno jedan od najmoćnijih trendova godina i gotovo se obavezno kombinuje sa kratkim sakoima ili romantičnom haljinom. Odlično izgleda kada nosite bob ili lob frizuru, a stil upotpunite velikim retro minđušama.

Rajf i štipaljka

Da biste u potpunosti usavršile trend rajfa iz devedesetih, sve što treba da uradite jeste da – ne razmišljate previše! Jedna od najupečatljivijih frizura podrazumeva da istovremeno nosite rak štipaljku i rajf – totalno maksimalistički.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Emi Jay (@emijayinc)

AnnaZhuk/istock/gettyimagesplus