Kako sakriti ekstenzije u veoma kratkoj kosi?

by | septembar 21, 2022
ekstenzije u kratkoj kosi

Ekstenzije u kratkoj kosi zahtevaju posebnu veštinu postavljanja kako se ne bi primetile već na prvi pogled.

Ekstenzije vam daju moć da promenite celokupan izgled preko noći. Ovo je posebno drastično ako inače nosite kratku kosu.  Bez obzira na koji se tip ekstenzija odlučite one mogu dodati dužinu, volumen ili gustinu kratkim frizurama. Drugim rečima: mogu vam pomoći da postignete izgled bujne dugokose plavuše uz minimalan ili mali napor. Međutim, ekstenzije mogu biti malo nezgodne ako ne znate kako da ih pravilno postavite ili održavate – posebno ako imate kratku kosu.

Vidite, postavljanje ekstenzija na pogrešno mesto ili nepravilna briga o njima će dovesti do da budu izrazito vidljive ili čak da ispadnu, a to je suprotno celoj vašoj ideji. Otkrijte sve što treba da znate o skrivanju ekstenzija u veoma kratkoj kosi.

 

Ekstenzije u kratkoj kosi: kako da ih sakrijete

 

1#
Zatražite pomoć stiliste

Ne morate stalno ići kod stiliste radi postavljanja ekstenzija, to možete uraditi i sami, ali je jako važno da vas on posavetuje koji  tip, boju i kvalitet ekstenzija da izaberete i po potrebi da ih ošiša kako bi se uklopile u vašu kosu. Verujte, vredi platiti ovu uslugu.

 

#2
Uverite se da vam je kosa dovoljno duga

Istini za volju: ekstenzije neće funkcionisati na svim dužinama kose — i profesionalac bi to trebalo da podeli sa vama tokom konsultacija. Vaša kosa mora da bude dovoljno duga ili gusta da sakrije veze. Ako vam frizer kaže da sečakate – poslušajte ga i sačekajte da kosa još malo izraste.

 

#3
Prilagodite ekstenzije

Drugi način da obezbedite da se ekstenzije uklope u vašu kratku kosu je da ih potpuno prilagodite kosi. Šta to znači? Ovo uključuje njihovo sečenje, bojenje i stilizovanje tako da se savršeno uklapaju u vašu kosu.

 

#4
Birajte manje klipse ili vezice

Jedan od najboljih načina da sakrijete ekstenzije na vrlo kratkoj kosi je da odaberete umetke sa manjim klipsama. Biće ih jednostavnije naneti ih na finije pramenove i neprimetno uklopiti u kratku kosu.

 

#5
Pripazite na postavljanje

Jako je važno da uradite dve stvari ako samostalno postavljate ekstenzije. Broj 1: morate savršeno podeliti kosu, na jednake delove sa čistim i pravim razdeljcima. Broj 2: Morate paziti da ekstenziju postavite što bliže korenu kose. Pogrešno mesto aplikacije može da vam ošteti kosu.

 

#6
Nemojte koristiti previše umetaka

Kada je u pitanju kraća kosa, što manje umetaka stavite – to bolje. Ako ih postavite po celoj površini skalpa, velike su šanse da će se to primetiti. Ako uz savete frizera postavite nekoliko umetaka na prava mesta – izgledaće mnogo bolje.

 

#7
Budite precizni sa bojom

Boja je najlakši način da primetite ekstenzije na kraćoj kosi. Ako želite da vaše ekstenzije ostanu skrivene, sarađujte sa stilistom da bi boja odgovarala vašim ekstenzijama.

 

#8
Prilagodite očekivanja

Od suštinskog je značaja da prilagodite očekivanja onome što je stvarno moguće izvesti sa ekstenzijama. Istina je da ekstenzije mogu dodati volumen, dužinu i punoći kose, ali kraća kosa će verovatno imati ograničenja.

EdwardShterm/GettyImagesPlus