Slojevita frizura koju treba da nose žene u pedesetim

by | april 23, 2024
slojevita frizura za žene u pedesetim

LOB sa šiškama je najbolja slojevita frizura za žene u pedesetim. Ako ne verujete, poogledajte samo Kim Katral

Sa 67 godina, Kim Katral je spektakularnija nego ikad. Glumica koju svi pamtimo kao vatrenu Samantu Džons u ‘Seks i grad’, u međuvremenu je postala modna i beauty ikona. Tome je u dobroj meri zaslužna harizmatična junakinja koju je ovekovečila u seriji: menadžerka za odnose sa javnošću, bez dlake na jeziku, koja ne robuje konvencijama, ali itekako voli modu i brine o sebi.

A ako nešto pamtimo o Samanti, to je njena frizura. Plava, slojevita kosa, koja ženu u petoj deceniji života uporno čini bar 10 godina mlađom. Iako je u vreme serije imala 42 godine, a danas ima 67, Kim ne napušta prepoznatljivu slojevitu frizuru. Zašto? Zato što očigledno savršeno stoji zrelim ženama, bez obzira na deceniju života.

Slojevita frizura za žene u pedesetim: LOB sa šiškama

Dugački bob sa izraženim slojevima i blunt šiškama je odlična opcija za žene koje vole srednju dužinu kose i koje ne žele da budu robovi veoma strukturiranog šišanja. Zbog čega je toliko dobra za zrele žene? Pre svega – odgovara tankoj kosi. A poznato je da se kosa proređuje i gubi kvalitet nakon menopauze.

Zašto blunt šiške? Zato što one osvetljavaju lice i omekšavaju ga, a to je, kada pređete čudesnu granicu pedesete godine itekako značajno.Stručnjaci ističu da je ovo slojevita frizura koja se ističe lakoćom stilizovanja i oblikovanja. Uz to, ističu da nije preporučljivo da je previše češljate. Bolje je pustiti je da se kovrdža i ispuni talasima, kako bi istakla boemski šik.

Dan Kitwod/gettyimages