Najmodernija frizura za žene starije od 40: Upoznajte MOB!

by | 10 aprila, 2023
najmodernija frizura za žene starije od 40

Ova frizura vas podmlađuje, čini razigranom i vrlo je efektna. Najmodernija frizura za žene starije od 40 ove godine je – mob

Posle četrdesete, žene se obično odlučuju za kraće frizure. I to nije društveni stereotip, nego stvar praktičnosti. Sa godinama je sve teže brinuti o dugoj kosi, koja je podložna promenama povezanim sa estrogenom i starenjem. Ekspanzija boba u 2023, ide nam na ruku, a sada se pojavila i jedna njegova varijacija koja je idealna za žene u četrdesetim – mob.

Kako izgleda mob frizura?

Sama reč MOB je kombinacija reči bob i sredina, na engleskom jeziku naravno. Logičan zaključak – u pitanju je bob srednje dužine. Ovo znači da bi vaša nova frizura trebalo da dopire do sredine vašeg vrata ili tek nešto malo niže. Iako značajna, dužina nije presudna za najmoderniju frizuru za žene u četrdesetim. To je – slojevitost koja daje prozračnost i volumen.

Zašto je mob odličan za žene u četrdesetim?

Mob će vam pomoći da skrenete pažnju sa bora, licu će dodati svežinu, a  vašem stilu dašak elegancije. Ponekad, da biste postigli kompletan efekat, neophodno je da kosu posvetlite za jednu do dve nijanse.

Glavna stvar prilikom izbora frizura jeste da uzmete u obzir svoje individualne karakteristike: obratite pažnju na crte lica, vrat, građu, pokušajte da izaberete takvu dužinu i oblik da biste naglasili ono što je potrebno.

Mob izgleda odlično na tankoj kosi jer slojevi daju volumen, a sve što je potrebno jeste da stilizujete kosu debelom okruglom četkom. Odlično izgleda i na talasastoj kosi.

Kako stilizovati mob frizuru?

Postoji onoliko opcija za stajling koliko i varijanti boba, od najjednostavnijeg (okrugla četka) do složenijih tehnika (nemarni talasi).

Prvi i najlakši način stilizovanja ove frizure za žene u četrdesetim jeste feniranje u pravcu rasta kose. Druga opcija je četkanje okruglom četkom u zoni korena kose i ovaj način garantuje dodatni volumen.

Treća opcija je korišćenje fiagra ili pegle. Možete napraviti potpuno ravnu frizuru ili formirati zanosne talase – od volje vam.

Matt Winkelmeyer, Dimitrios Kambouris/Staff