Mladolik i svež izgled u korak sa vremenom: Omiljene frizure generacije Z

by | maj 2, 2024
omiljene frizure generacije Z

Omiljene frizure generacije Z su slobodne, kreativne i super izgledaju čak i kada pripadate milenijalkama. Ili, kao mi – generaciji X

Gen Z voli TikTok, K-pop, očigledno je otvorenija i prijemčivija po pitanjima roda i polnog identiteta, i ne okleva da označi retro trendove kao „nekul“ (reč koja našoj generaciji izaziva prevrtanje očiju). Naravno, generacija Z ima svoje trendove, pre svega u pogledu stajlinga i šminke i frizure, koje (baš kao i njihove stavove) ne bi trebalo odbaciti na prvu loptu. Ustvari, neki od nih mogli bi izgledati prilično dobro i na generaciji X ili milenijalkama ako reše da ih inkorporiraju u lični stil.

Ključni deo kulture generacije Z su različite estetike, koje imaju svoje karakteristike i prate ih specifični stilovi odeće, kose i šminke. Svi ti razni trendovi dolaze nam u velikom broju, pod čudnim imenima, ali suštinski – oni su povezani sa nekoliko osnovnih estetika od kojih je clean girl definitivno najmoćnija i najpoznatija.

Možda najlakši način da prihvatite estetiku Z generacije jeste da se okrenete njihovim frizurama. Jer, ruku na srce, u svima njima postoji prilično jak retro uticaj. A njihovo retro je nama dobro poznato.

Omiljene frizure generacije Z:

Razdeljak u sredini

Koliko god da su milenijalke i crveni tepisi forsirali bočni razdeljak, devojke iz generacije Z ipak se drže razdvajanja kose na sredini. Bilo da imaju dugu ili kratku kosu one se najradije opredeljuju za razdeljak u sredini. Teško je videti slavnu ličnost ove starosne grupe sa razdeljkom sa strane.

Y2K frizure

Kao što to često biva, svaka generacija oseća nostalgiju za „nekim davnim vremenom“ pre nego što je rođena, a generacija Z nije ništa drugačija. Iako bismo mi možda volele da zaboravimo neke svoje kreacije sa početka dvehiljaditih, one se drže cik-cak razdeljka, leptir šišaka.

Kovdžava kosa

Ako na bilo čemu zavidimo ovoj generaciji, to je činjenica da ima više samopouzdanja i voli različitost. Slavi sve što ih čini posebnim – pa tako i njihova kosa. Prirodno kovrdžava kosa nikada nije izgledala bolje i to zato što je ponosno prikazana.

Pletenice

Generacija Z se definitivno više zabavlja sa svojom kosom, a male pletenice su jedan od načina na koji to rade. To je lak način da bilo koji izgled učinite zanimljivijim i, naravno, ima bezbroj varijacija.

Wolf cut

Frizura koja je popularna čak i među milenijalkama i ženama generacije X. Ovo je jedna lakša i ženstvenija verzija cipala, uniseks je i izgleda odlično bez obzira na teksturu kose koju imamo, dajući rokenrol vibru svakom izgledu.

Pascal le Segretain, Dimitrios Kambouris, Frazer Harrison/GettyImages