Preslatke Birkin šiške ponovo su u trendu

by | jun 3, 2024
Preslatke birkin šiške ponovo su u trendu; En Hatavej pozira u srebrnoj haljini sa dugom puštenom kosom i Birkin šiškama

Mnoge slavne dame nosile su i nose preslatke Birkin šiške koje su u modi i ove godine, a mnogi im dodeljuju epitete „bezvremenske“.

Birkin šiškama nisu odolele mnoge slavne dame među kojima su Tejlor Svift, Lili Kolins, En Hatavej i Džena Ortega. Preslatke su, bezvremenske, romantične…

Preslatke Birkin šiške: Kako su dobile ime

Članak se nastavlja posle reklama

„Nazvane po francuskoj ikoni Džejn Birkin 60-ih, ove šiške su kratke i blago paperjaste“, kaže poznati frizer Ted Gibson. „Ono što je sjajno u vezi sa ovim šiškama je to što su univerzalno seksi, što znači da se uklapaju u bilo koji oblik lica i liniju vilice“, smatra poznati frizer Tommy Buckett.

Ove šiške završavaju se tačno na ili malo ispod obrva i malo su razdvojene. Birkin šiške imaju mekanu ivicu i uokviruju lice više nego što to čine tipične ravne šiške i mogu se oblikovati na mnogo različitih načina. A odlične su i za tanku kosu.

Ime su dobile po slavnoj ikoni Džejn Birkin. Osim nje, najpoznatija zvezda koja ih je nosila bila je Brižit Bardo. A ovaj stil bio je popularan i u hipi pokretu u Americi.

Članak se nastavlja posle reklama

Trebaće vam dobar frizer

Ako želite prave Birkin šiške, obratite se profesionalcu. Iako izgledaju jednostavno, nije ih tako lako ošišati. U principu, to je kraća verzija zavesa šiški, kraće u sredini i malo duže sa strane. Možda će biti neophodno i teksturiranje sa strane. Dužina je važna za izgled, tako da su obrve najbolji vodič.

Kako ih stilizovati

Ako imate baš jako gustu, talasastu kosu i ne volite da se fenirate, onda ovo i nisu baš šiške za vas. Da biste stilizovali Birkin šiške trebaće vam dobra okrugla četka za feniranje (manja ili veća – i jedna i druga dobro rade posao). Na kraju feniranja nanesite neki proizvod za stilizovanje (spej ili vosak) kako bi šiške bile lepo razdvojene i kako bi lepo stajale ceo dan.

Članak se nastavlja posle reklama

Rich Fury/Getty Images Entertainment