Šik frizure sa podignutom kosom: 7 najboljih ideja za svaki dan

by | mart 28, 2024
šik frizure sa podignutom kosom

Novi izgled na zahteva uvek odlazak kod frizera. Ovo je 7 ideja za šik frizure sa podignutom kosom koje će vam promeniti dan

Frizure sa podignutom kosom lako transformišu ceo izgled. Pletenice, punđe, kikice ne samo da ne gube svoju snagu, one krče sebi nove puteve pa se sve češće viđaju i tamo gde su bile nezamislive – crveni tepih, kokteli, elegantne kombinacije.

Postoje vanvremenske i šik frizure, kao što je punđa balerina (sa ili bez razdeljka, zalizana, visoka ili niska). Nizak rep može se uvek može ažurirati šalom. Talasasta kosa se može vezati u nisku, labavu punđu i ostaviti labave pramenove koji uokviruju lice. A ako imate dugu kosu, moguće je napraviti konjski rep samo od gornjeg dela, a ostatak kose ostaviti opušten. Bilo koji od ovih izgleda ostaviće utisak trendi devojke od stila.

Kako pripremiti kosu za ovakvu frizuru?

Da bi dignuta kosa blistala, trebalo bi da uložite neko vreme u pripremu kose. Stručnjaci preporučuju da bude čista, ali ne i sveže oprana (kada je kosa veoma čista, nema dovoljno teksture koja nam je potrebna za nadogradnju).

Kada počinjemo sa stilizovanjem, kosa mora biti potpuno suva, kako bi se sa njom lakše radilo. U zavisnosti od vrste nadogradnje, možete koristiti sprej za setovanje.

Šik frizure sa podignutom kosom: 7 ideja

Rep u milanskom stilu

Konjski rep se pretvara u izuzetnu kosu zahvaljujući detaljima. Razdeljak u sredini je napravljen savršeno simetrično. Kosapokriva uši i uokviruje lice. Da biste to postigli, prvo nanesite zaštitni sprej, osušite kosu i ispravite je uz pomoć pegle.  Kada se ispravi, nanosi se serum za sjaj i kosa se vezuje u rep, ostavljajući jedan pramen da visi. Zatim se ovaj pramen namotava preko gumice repa i učvršćuje ukosnicom, formirajući trostruki prsten. Kosu u repu podelite na dva dela i ispletite je, a onda učvrstite providnom gumicom.

Neuredna punđa

Za ovu frizuru, kosa mora biti prethodno teksturirana. To znači nanošenje proizvoda za završnu obradu ili stajling i stvaranje talasa. Tek nakon toga pravite visoku punđu, ali ostavljate nekoliko labavih pramenova blizu lica. Jednostavan način da to uradite je da napravite visok rep koji nije čvrst. Zatim rep uvijate kao gnezdo, ostavljajući rupu u sredini. Uporavo tu ćete učvrstiti završne pramenove kose, za neuredan utisak.

Ažurirana balerina punđa

Prvo, razdeljak se pravi u sredini i kosa se ispravlja bez davanja volumena pri korenu. Zatim se sa svake strane napravi pletenica i umotava u krug da se naprave dva kestena. Malo se otvara, a potom pričvršćuje  iglama.

Rošćići od pletenica

Ova frizura za podignutu kosu odvodi pletenu punđu korak dalje, u stilu Princeze Leje.  Dizajnirana je za dugu kosu, ali se može uraditi i na kraćoj kosi uz pomoć ekstenzija. Frizura počinje ispravljanjem kose peglom, a zatim nanošenjem seruma. Kada je kosa potpuno ravna i sjajna, centralni deo se povlači na potiljak, deli kosu na dve simetrične polovine češljem sa veoma sitnim zupcima. U visini potiljka se prave dva niska repa, a od svakog od njih se prave pletenice koje se namotaju oko sebe da bi se dobile dve punđe.

Konjski rep sa talasima

Ova frizura se može nositi na venčanju ili bilo kom drugom događaju. Mi volimo kikice zbog njihove jednostavnosti, ali dajmo im glamuroznu notu kada treba da idemo na velike događaje. Da biste napravili ovu nadogradnju, najpre morate dati volumen kosi na temenu i to puderom za kosu. Zatim, konjski rep se pravi sa tankom elastičnom trakom. Da biste stvorili meke talase potrebna vam je pegla. ž

Kežual rep

Prvi korak se sastoji od pripreme kose, što podrazumeva feniranje unazad pri korenu kose. Nakon toga, pravi se labav konjski rep, a labavi pramenovi i krajevi se obrađuju štipaljkom za uvijanje kako bi se dobio obimniji završetak.

Elegantni rep

Da bi se ovaj konjski rep napravio sa tako posebnim čvorom, kosa je češljana i podeljena na četiri jednaka dela, dva sa strane i dva pozadi, i pričvršćena kopčom. Od dva bočna dela se pravi niski konjski rep i učvršćuje nevidljivom elastičnom trakom. Provucite pramenove sa zadnje strane unutar repa, svaki na jednu stranu, otvarajući rep prstima iznad čvora. Kada uvučete ove pramove, obavijte ih oko repa i rasporedite kosu da dobro pokrije gumicu i napravi čvor.Još jedna tanka gumena traka se postavlja tako da zadrži naš čvor preko repa.  Konačno, neki talasi se stvaraju u repu peglom i češljaju.

ASashka/istock/gettyimagesplus