8 trendi frizura za kovrdžavu kosu

by | 19 decembra, 2023
trendi frizure za kovrdžavu kosu

Trendi frizure za kovrdžavu kosu su zaista raznovrsne: od minimalnog piksija, do XXL kose sirene – koja je najbolja za vas?

Zendajina kovrdžava kosa, savršene lokne Keri Bredšou ili kovrdžavu kosu manekenke Alane Arington… Zar sve one ne izgledaju fanstastično? Ako i same imate kovrdžavu ili talasastu kosu, samo se pobrinite da bude hidrirana i zdrava – dobra frizura će odraditi sve ostalo. Mi smo sebi zacrtale da pronađemo najbolje trendi frizure za kovrdžavu kosu koje će obeležiti sezonu. Spremni da nas pratite?

Koja je najbolja frizura za kovrdžavu kosu?

Od veoma kratkih piksi frizura, preko miksija koji daju modnu izjavu, preko čupavih ili talasastih slojevitih frizura u retro stilu… Kovrdžave žene mogu da nose skoro sve stilove ove godine! Naravno, važno je da se prepustite profesionalcu šišanje i to dobrom frizeru, jer nije svejedno kako će vam kosa biti ošišana. Jedan pogrešan zahvat makazama i umesto savršene frizure za kovrdžavu kosu imaćete katastrofu na glavi.

Mi vam donosimo 8 trendi frizura za kovrdžavu kosu, na vama je samo da izaberete onu koja vam se najviše dopada.

Trendi frizure za kovrdžavu kosu

Piksi

Kada birate piksi za kovrdžavu kosu, pred vama su dve opcije. Da kosu skratite maksimalnom tako da vaše guste kovrdže ne postignu pun zavoj ili, ako imate nešto veće lokne, da izaberete dužu varijantu frizure. Održavanje piksija je minimalno, ali ako želite da dodate lični štih, moraćete samo da nabavite malo seruma da usmeravate slojeve kako želite uz pomoć prstiju.

Varijanta 1:

Varijanta 2:

Trendi frizure za kovrdžavu kosu: Miksi

Ovo je možda najseksipilnija frizura u našoj kolekciji. To je kombinacija piksija i cipala – frizura sa kontrastom dužina pri čemu su pramenovi duži na potiljku i kratki sa strane. Šiške su začešljane unapred.

Shaggy

Pošto su manekenke Steffi Argelich i Mica Arganaraz ovu frizuru stavile na naš radar, shaggy je postala trendi frizura za kovrdžavu kosu za žene koje žele svojim stilom da pokažu stav. Poigravanje sa rokerskom estetikom daje oštricu izigledu. Obavezno se šišajte „na suvo“ ako odaberete ovu frizuru.

Slojevita kosa srednje dužine

Igranje sa volumenom i kretanjem vaše kovrdžave kose moguće je zahvaljujući slojevima. Ako želite da pokažete svoje lokne, možete to učiniti na beskrajna broj načina: stilizujući samo prednji deo, svu kosu. Slojevi će učiniti da vaša kosa izgleda puna gustine i dinamike. Konačno, možemo čak da uključimo i XL bočne šiške.

Trendi frizure za kovrdžavu kosu: U- cut

Ovo je jedna od najrizičnijih frizura, ali i sa više ličnosti. Griva u najčistijem afro stilu, slojevi su ti koji igraju glavnu ulogu, jer upravo oni definišu zaobljenu završnicu.

LOB

Ako ste jedan od onih koji voli svoje lokne, onda je za vas szvoren LOB.  Kada stilizujete kosu, uvek se odlučite za srednji deo sa manje ili više definisanim loknama, u zavisnosti od volumena koji želite da postignete.

Duga, kovrdžava kosa

Imate li kovrdžavu kosu i volite da pokažete svoje lepršave lokne? Onda idite na ovu XXL opciju koja uključuje dugačke, tanke slojeve. Trik je u tome što najkraći slojevi premašuju visinu vilice, tako da opšti volumen vaše kose neće izmaći kontroli zahvaljujući težini koju joj dužina daje. Iz istog razloga, zakrivljenost vaših talasa će ostati netaknuta. Zahvaljujući slojevima postići ćete gustu kosu, opušten i uvek savršen izgled.

Trendi frizure za kovrdžavu kosu :Sirena

Ekstremno dugu kovrdžavu kosu treba da nosite u stilu sirene. Začešljana na pola, bez slojeva ili sa vrlo malo, tako da nema previše volumena i da izgleda malo ravnije i sa manje gustine.

g-stock studio/istock/gettyimagesplus