Napravite božanstvene lokne uz pomoć skranči gumice (video)

by | april 2, 2024
uvijanje kose skranči gumicom

Uvijanje kose skranči gumicom novi je TikTok hak koji vam garantuje božanstvene lokne – evo kako se izvodi korak po korak

TikTok ili omiljena aplikacija generacije Z sada je medij iz kojeg potiče većina viralnih trendova. Mnogi trendovi lepote koji su nam postali svakodnevica potekli su upravo sa TikToka. Neki od njih deluju prilično, pa – bleskasto, a neki nam potpuno olakšaju život.  Neki rade, neki ne, neki izgledaju sjajno… Neki baš i ne. Međutim, najnoviji hak za uvijanje kose jednostavno vredi probati.

Razlog? Sudeći po videima sa ove mreže, uvijanje kose kranči gumicom garantuje vam božanstvene lokne!

Uvijanje kose skranči gumicom

Da biste stvorili savršene lokne na jednostavan način trebaće vam sve skranči gumice koje imate u okolini! Kao što ćete videti u snimku, nakon pranja neophodno je prosušiti kosu, ali je  nipošto ne smete skroz osušiti. Potom, neophodno ju je dobro raščešljati, a onda podelili na manje pramenove. Oko svakog skrančija uvićete jedan pramen kose i potom ga pričvrstiti. Da bi frizura uspela, neophodno je da nosite skrančije duže vreme: spavajte sa njima ili sačekajte nekoliko sati da se kosa potpuno osuši, a zatim ih pažljivo uklonite.

@sophiasborinlife The tutorial for the scrunchy curls that some of you asked for! 💖 #BeautyTips #hairtutorial #hairstyle ♬ C U Girl – Steve Lacy

Glavna prednost skranči lokni: Uvijanje kose bez toplote

Najveća prednost ovakvog uvijanja kose jeste to što postižete lepe lokne, a da ne koristite peglu ili fen – nema izlaganja toploti. Ali čemu sva gužva oko lokni bez toplote? Istina je da korišćenje alata kao što je pegla za uvijanje ili štapić za uvijanje može pomoći da bolje definišete vaše lokne i učinite da traju duže. Ali njihovo korišćenje često šteti vašoj kosi. Svakodnevna upotreba toplotnih alata može dovesti do oštećenja koja izazivaju lomljenje, ispucale vrhove, suvoću, kovrdžavost, zapetljavanje i sveukupno loš kvalitet kose.

 

javyindi/istock/gettyimagesplus