Bojama protiv zime: Energične boje šminke i na -10 stepeni

by | 8 decembra, 2011

Plave oči odlično se slažu s ljubičastim smokey eyesom, svetlucavi tuš nosi se u posebnim prilikama, dok vas dvostruka linja tuša u trenutku vraća u 60-te godine

Neonski sjaj, koji je ovog leta vladao modnim pistama, idealno je oružje protiv zimskog sivila. U letnjoj varijanti dopušteno je sve – sveže, energične boje pršte s kapaka, obraza i usana, a zimi bi trebalo  poštovati osnovno pravilo – usne i lice neutralnih nijansi protivteža su istaknutim kapcima. Podednako je važna i podloga. Jarke seke  i tuševi brže se “tope” s kapaka, pa ih treba fiksirati kvalitetnom bazom.

Ukoliko se odlučite za tuš u boji, za podlogu upotrebljavajte svetle, recimo bež ili bronzane nijanse senki . A za večernji izlazak idealne su svetlucave senke. Kako biste dobili ravnu, preciznu liniju, tuš ili senku tačkasto nanesite od spoljnog ugla oka prema unutrašnjem. Sve što vam nakon toga treba jeste tanki sloj maskare na gornjim i donjim trepavicama. Možete da isprobate i verziju smokey eyesa u boji za koju šminkeri preporučuju boje iz iste palete.

Najsvetlija nijansa senki nanosi se u unutrašnji ugao oka, a prema spoljnom uglu tamnije nijanse. Ali,  pripazite, nemojte se vratiti u osamdesete i preterati sa senilom sve do obrva jer uvek vredi da je manje – više.

Dvostruki potez tuša je povratak u 60-te

Hrabrije dame mogu da isprobaju  i dvostruku liniju tuša u boji. Povucite liniju uz ivicu kapka što bliže trepavicama te na pregib kapka. Tako ćete osvežiti trend iz ‘60-ih modernom verzijom debljih linija u jarkim bojama.

Svaka dama ima svoj smokey eyes

Plave oči najbolje se slažu sa svetloplavom, ljubičastom i roze. Slične nijanse senki odgovaraju i zelenim očima. Tamne oči najbolje će istaknuti zelene, ljubičaste i plave nijanse, a isprobajte i smokey eyes s tim bojama.

Blještavi tuševi za posebne prilike

Za večernje izlaske sve prolazi, pa isprobajte svetlucave tuševe. Efektne debele zlatne, srebrne ili blještave linije idealan su izbor za praznične  zabave. Ali, pritom nikako nemojte da zaboravite da za te prilike svetlucave tuševe ipak smete da kombinujete  s jarkim crvenim ili ružičastim ružem.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.