Categories Fitness

Idealan STOMAK: zablude o vežbanju trbušnjaka

Ravan stomak i čvrsti trbušni mišići želja su mnogih, međutim, mnoge urbane legende zbunjuju one koji žele da vežbaju.

 

Trbusnjaci


Evo najčešćih zabluda kada je reč o trbušnjacima:

 

1. Svakodnevno vežbanje
Ovo je najveća zabluda s kojom se vežbači sreću. Trbušnim mišićima treba odmor – samo tada oni mogu da se jačaju i grade. Kako bi postali izduženi i jaki, dovoljno je predano i dosledno vežbati trbušnjake tri do pet dana nedeljno.

 

2. Dobar trening traje pola sata
Ako vam je potrebno toliko vremena, onda ste pogrešili u koracima i nešto radite pogrešno. Ako ste u dobroj fizičkoj kondiciji i kvalitetno radite vežbe, dovoljno vam je pet minuta po treningu.

 

Trbusnjaci

 

3. Lagane vežbe su efikasnije
Iako mnogi treneri ističu važnost pravilnog izvođenja vežbi, koje uključuje laganu kontrakciju i još sporije opuštanje, to ne znači da jedan trbušnjak treba da izvodite ceo minut. Usporavanje će uništiti sav trud i nećete imati rezultate.

 

4. Trbušnjake treba vežbati na kraju
Na kraju treninga ljudi uglavnom nemaju puno energije ili su se već ohladili, zato je i efikasnost znatno manja. Idealno bi bilo da se vežbe izvode posle kardio-zagrevanja, međutim kad god da ih radite, pravo je vreme.

 

Trbusnjaci

 

5. Pilatesom ne mogu da se dobiju čelični trbušnjaci
Mnogi muškarci misle da je pilates samo za devojke i da ne može da im da željeni „six pack”, međutim, to je daleko od istine. Pilates učvršćuje telo, a ako ga kombinujete s pravilnom ishranom i kardiovežbama, dobićete željeni izgled. Ipak, imajte na umu da izgled trbušnjaka zavisi od gena, a ne količine truda koji uložite u njihovo oblikovanje.

 

6. Bez tegova nema čvrstih mišića
Nisu vam potrebni tegovi kako biste izgradili čvrste i isklesane trbušne mišiće, iako ih neki koriste. Držite se poda – jeftinije je, efikasnije i svuda je dostupan.

 

Trbusnjaci

Izvor: Pre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA