Gua ša i brži rast kose: Da li ova tehnika zaista pomaže?

by | januar 14, 2022
Gua ša i brži rast kose

Gua ša i brži rast kose: da li ova čuvena bjuti alatka zaista pomaže pri rastu novih vlasi, pokušavamo da otkrijemo u nastavku.

Velike su šanse da ste već čuli za gua ša tehniku masaže lica i da znate sve benefite ovog načina nege kože lica. Ali da li gua ša možemo da koristimo i za zdravlje i rast kose? Evo šta kaže nauka.

Gua ša i brži rast kose

Uprkos nedavnoj popularnosti, gua ša kamen zapravo nije nikakva novost u bjuti svetu. Naime, gua ša se koristio u Aziji još pre dve hiljade godina. Pored toga što je imao primenu u zatezanju mišića lica, gua ša se upotrebljavao i kod lečenja prehlada, ublažavanja hroničnog bola, respiratornih problema, kao i za jačanje imunog sistema.

Proces uključuje gua ša kamen i kombinaciju dugih i kratkih pokreta po koži kako bi se poboljšala cirkulacija. Iako se gua ša najčešće koristi za lice, ova kamen može da nam pomogne i pri rastu kose.

Naime, masiranjem skalpa poboljšava se cirkulacija, a samim tim vlasi dobijaju više kiseonika i drugih hranljivih sastojaka. Bolja cirkulacija podmlađuje folikule vlasi, utiče na njihov rast i sprečava rizik od opadanja kose.

Gua ša takođe stimuliše različite tačke na skalpu, što dovodi i do smanjenja tenzije i stresa. Najbolja stvar jeste što sve ovo možete da radite sami, kod kuće.

Savetuje se da skalp masirate dva do tri puta nedeljno, koristeći gua ša kamen ili gua ša češalj kao i serum za kosu.

Pročitajte i… Ulje ruzmarina i brži rast kose- mit ili istina?

Kako se masira koža glave uz pomoć gua ša?

Postavite gua ša duž linije kose i malim cik-cak pokretima nežno masirajte skalp. Nemojte pritiskati prejako kako ne biste oštetili folikule vlasi. Takvim pokretima prođite kroz ceo skalp.

lepotaizdravlje.rs Liudmila Chernetska/iStock/Getty Images Plus via Getty Images