Kako da koristite roler za lice

Bjuti influenseri, poznate ličnosti, komšije, prijatelji... Svi pričaju o roleru za lice! Da li ga već koristite?

by | jun 7, 2021

I zvezde poput Džesike Albe i Hilari Daf kunu se u roler za lice, a verovatno ste dosad videli da ga preporučuju i influenseri na Instagramu i TikToku. A kakvu magiju on krije?

Verovali ili ne, roleri za lice koriste se od 17. veka, a isprva, koristile su ga Kineskinje. Danas se oni se javljaju u raznim oblicima i veličinama i prave se od različitih materijala. Ipak, najpopularniji su oni od kvarca.  (Pročitajte i… Tajne lepote: Deset efikasnih saveta koje smo usvojili od poznatih)

Kako se koristi roler za lice?

Opasnost da preteramo s korišćenjem ne postoji, a da bismo videli rezultate, potrebno je pratiti određene korake.

1 Čišćenje

Pre korišćenja rolera, očistite lice tonikom, kako bakterije ne bi prodrle u kožu i izazvale osip ili akne.

2 Hidratacija

Na čisto lice nanesite serum, pa zatim ulje za lice koje će olakšati „rolanje“ po licu.

3 Gde početi?

Rolerom za lice prvo prelazite predeo ispod očiju, odnosno „gornji“ obraz. Zatim nežno prevlačite po donjem delu lica, od vilične kosti nagore. Nakon toga, pređite na vrat, na koji često zaboravljamo. Nakon toga, izmasirajte čelo, počevši od obrva. Roler za lice uvek prevlačite ka gore. (Pročitajte i… Nega lica – kad Naomi kaže šta treba da radite, nema mesta za greške)

Benefiti rolera za lice

Lagani pritisak na kožu lica stimuliše cirkulaciju, što vremenom umanjuje vidljivost sitnih bora. Uz to, lice se zateže, a koža izgleda zdravije i svežije. Uz korišćenje preparata za vaš tip kože, ona će postati elastičnija i blistavija. Uz to, rolerom se podstiče limna drenaža, a sprečava se i iritacija kože.

Oprez: Nemojte prejako pritiskati. Mnogi smatraju da će jačim pritiskom dobiti bolje rezultate, ali to je daleko od istine. Limfni sistem je veoma delikatan i sasvim je dovoljan lagani pritisak na kožu prilikom korišćenja rolera.

Savet plus: Čuvajte roler  u frižideru, za maksimalno zatezanje kože. Uz to, hladan materijal samog rolera ublažiće iritaciju i otečenost kože.

 

lepotaizdravlje.rsPavel Danilyuk via Pexels