Kako da rešite probleme koji narušavaju teksturu i blistavost vaše kože?

by | 23 novembra, 2021
kože

Ne polazi vam za rukom da se rešite problema koji narušavaju teksturu i blistavost vaše kože? Razmislite o jednom od ovih postupaka – neće vam oduzeti mnogo vremena, a pružiće impresivne rezultate.

Bilstavost i ujednačena tekstura kože: Ovo je pravi put ka ovim idealima…

PROBLEM: NEUJEDNAČEN TEN

REŠENJE: Piling glikolnom kiselinom

Benefiti: Mekša, ujednačenija koža bez iritacija, koje često prate postupak eksfolijacije grubim, fizičkim pilingom. Ovi hemijski pilinzi sadrže veću koncentraciju glikolne kiseline – oko 30 do 40 procenata – u poređenju sa OTC proizvodima. Kako ona deluje? Glikolna kiselina slabi veze između ćelija u spoljašnjem sloju kože, te posvetljuje tamne mrlje i rastvara višak sebuma. Kakav je osećaj tokom tretmana? Može se javiti osećaj peckanja koji traje svega nekoliko minuta. Nakon procedure, primetna je pojava blagog crvenila. U tom periodu upotreba kreme za zaštitu od sunca je neophodna. Takođe, nemojte se plašiti ukoliko vam se u narednih nekoliko dana koža bude ljuštila. Koliko dugo su postojani rezultati? Oko šest nedelja.

PROBLEM: MANJAK SJAJA, ZAPUŠENE PORE

REŠENJE: Tretman kiseonikom, kao što su Hydrofacial i Oxylight

Benefiti: Uklanjanje mrtvih ćelija s površine kože, čišćenje pora, kao i pospešivanje hidratacije i sjaja kože. Rezultati su odmah primetni, zbog čega je tretman kiseonikom savršen izbor uoči važnih događaja. Kako se izvodi tretman? Tokom 30 minuta, stručno lice prelazi štapićem sa spiralnim vrhom preko vašeg lica, te tako „usisava“ nečistoće iz pora, eksfolira kožu i ubacuje u nju hidratantne sastojke (poput hijaluronske kiseline, peptida i antioksidansa). Najbolji deo: Kad ugledate „čašu“ punu nečistoća izvučenih iz kože vašeg lica. Kakav je osećaj prilikom tretmana? Prijatan i relaksirajući, kao tokom spa tretmana. Koliko dugo su postojani rezultati? Oko mesec dana.

Pročitajte i… Spremni za „bockanje“: Šta (ne)treba da radite pre i posle injekcionih tretmana?

PROBLEM: GUBITAK VOLUMENA

REŠENJE: Dermalni fileri, poput Restylane (za linije osmeha i usne), Juvéderm’s Voluma (za obraze i bradu), Vollure i Ultra Plus (za linije osmeha) i Volbella (za usne). Eksperti takođe primenjuju filere „bez oznake“ na nosu, liniji rasta kose, na usnoj školjci i području ispod očiju.

Benefiti: Rekonstrukcija lica nadoknadom izgubljenog volumena. Kako se izvodi tretman? Supstanca nalik gelu ubrizgava se ispod površine kože kako bi se privremeno popunile bore i pospešila punoća kože. Kakav je osećaj tokom tretmana? Nalik je ubodu igle (oko tri po obrazu i pet za usne). Mnogi fileri sadrže lidokain za ublažavanje nelagodnosti. Ukoliko to nije slučaj, može se koristiti anestetik u vidu kreme, ili vibrirajući alat za smanjenje ili odvraćanje pažnje od uboda. Koliko dugo su postojani rezultati? Oko godinu dana.

PROBLEM: OPUŠTENA KOŽA

REŠENJE: Microneedling

Benefiti: Poboljšanje teksture kože, kao i apsorpcija aktivnih materija iz preparata za negu. Kako se izvodi tretman? Dermarolerom s mnoštvom finih, kratkih iglica stvaraju se blage ozlede na površinskom sloju kože, čime se podstiče produkcija novog kolagena. Iako ćete odmah primetiti poboljšanje, najbolji rezultati manifestovaće se za četiri do šest nedelja. Kakav je osećaj tokom tretmana? Zahvaljujući anestetik kremi, koja se nanosi pola sata pre tretmana, procedura nije neprijatna. Ipak, crvenilo i mogućnost krvarenja propratne su pojave. Nekoliko dana nakon procedure, suzdržite se od upotrebe aktivnih supstanci kao što su retinol, vitamin C, AHA i BHA. Koristite hidratantne i kreme za sunčanje. Koliko dugo su postojani rezultati? Tri do šest meseci.

 

lepotaizdravlje.rs petrenkod/iStock via Getty Images