Kako da vam maskara ostane na mestu tokom toplih letnjih dana

by | avgust 26, 2019

Iako je beauty tržište bogato vodootpornim maskarama, mnoge od nas još uvek imaju problem sa razmazanom maskarom, koja se prosto topi tokom letnjih dana, što ne izgleda ni malo privlačno, moramo se složiti. Bitno je da već jednom naučimo da ovaj make up problem nema nikakve veze sa izborom maskare, sve se dešava zbog loše pripreme lica, pre nanošenja make up-a.

Uz samo par beauty koraka, koje možemo promeniti u našoj rutini, maskara će na licu izgledati besprekorno, čak i tokom najtoplijih dana:

#1 – Kremu za okoloočno područje nanosite minimum pola sata pre nanošenja maskare, kako bi je koža bolje upila, a kremaste senke zamenite onim praškastim. Reč je o tome da kremasti proizvodi na našim očima mogu dovesti do toga da maskara sklizne sa trepavica i umrlja se, pa je poželjno da koža oko očiju pred šminkanje bude što suvlja.

@camilacoelho

#2 – Naši kapci često su dosta masniji od ostatka kože pa je važno detaljno ih očistiti, a zatim maramicom pokupiti višak sebuma, vode, ili kreme, kako bi oči bile potpuno suve pre nanošenja maskare.

#3 – Ne zaboravite primer za oči, jer je on preduslov da vam šminka na području očiju izgleda sveže i opstane tokom celog dana.

#4 – Znamo da su vodootporne maskare teške za skidanje, da zbog njih trepavice opadaju, a da sredstvo za uklanjanje vodootpornog make up-a dodatno isušuje kožu, ali ako želite da postignete određeni uspeh, odnosno izbegnete panda look, morate se odlučiti za maskaru vodootporne formulacije.

Foto: @camilacoelho

4 trika za brz jutarnji make up look

Tagovi:

top