Krema ili gel za područje oko očiju: Koja opcija je bolja za vas?

by | 3 februara, 2022
Krema ili gel za područje oko očiju

Krema ili gel za područje oko očiju – da li ste i vi u dilemi jeste li napravili pravi izbor kada ste jednoj od ove dve formule dali primat? Bez brige, tu smo da razrešimo nedoumice!

Bez obzira na godine, svi možemo iskoristiti prednosti adekvatne rutine nege kože ispod očiju, koja je delikatnija i tanja od one na ostatku lica, zbog čega zahteva posebnu pažnju kako bi ostala zdrava,blistava i optimalno hidrirana. Kreme i gelovi za negu okoloočne regije doprinose sprečavanju bora, obezbeđuju hidrataciju i održavaju kožu blistavom i svežom 24/7.  No, kako da budete sigurni koja formula je prava za vas? Pa, nastavite da čitate.

Krema ili gel za područje oko očiju – koja je osnovna razlika između ovih formula?

Glavna razlika između kreme i gela za oči zapravo je u teksturu. Kreme za oči imaju tendenciju da budu gušće i teže na koži, dok su gelovi „lakši“ i najčešće obezbeđuju osećaj hlađenja. Oba proizvoda pružaju identične benefite koži, bilo da sadrže hijaluronsku kiselinu, vitamina C, kofein, ili neke druge kombinacije sastojaka. No, svakako, njihovi kratkoročni efekti zavise od formulacije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Glossier (@glossier)


Imaju li određeni tipovi kože više koristi od jedne formule u odnosu na drugu? 

Generalno, tip kože igra veliku ulogu u donošenju odluke kojem proizvodu pokloniti poverenje. Međutim, u slučaju krema i gelova za negu kože oko očiju, tip kože nije primaran. Budući da ove kreme i gelovi pružaju iste, dugoročne, antiejdž prednosti, pogodni su za većinu tipova kože. Ukoliko vaša koža naginje ka suvoj, verovatno će vam više prijati bogata tekstura krema. Ako je ona masnija, bolje opcija će biti  osvežavajući gel. Svakako, obe formule podjednako dobro će „odraditi svoj posao“ i ostaviti kožu hidriranom.

PROČITAJTE I…Kako da u tri koraka povratite odmoran izgled područja oko očiju

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Glow Recipe (@glowrecipe)


Koji proizvod je bolji dan, a koji za noć?

Zbog svoje lagane teksture, gelovi su dobar izbor za početak dana, pre šminkanja. Oni imaju tendenciju da se održe ispod mejkapa. Plus –ne tope se tako lako lako usred dejstva sunca, kao ni od znoja. S druge strane, kreme imaju tendenciju da „pokvare“ korektor i razmažu šminku, zbog čega su pogodnije za veče. Tokom noći, radi dodatne hidratacije, slobodno ih nanesite u debeljem sloju na okoloočno područje.

lepotaizdravlje.rsInstagram/ @glossier